SSP: Firmi 'Prointer' 298 miliona dinara od grada kao jedinom ponuđaču na tenderu 1Foto: SSP Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da se samo kompanija „Prointer“ bavi IT uslugama, nakon što su od gradskog Sekretarijata za opšte poslove, kako je navela ta stranka, dobili posao vezan za digitalizaciju i automatizaciju konzorcijuma te kompanije, koji je jedini dao ponudu, u vrednosti od 298 miliona dinara.

„Od početka ove godine od Beograda je Prointer, sam ili u konzorcijumu, dobio osam poslova u ukupnoj vrednosti više od 800 miliona dinara“, navela je u saopštenju potpredsednica beogradskog odbora SSP Ana Gođevac.

Ona je istakla da je „Prointer“ učestvovao u nabavci tableta za „Gradsku čistoću“ za ukupuno 150 miliona dinara, navodeći da su jedan tablet i aplikacija koštali 29.800 evra „pri čemu su postojali problemi da se aplikacija na taj tablet instalira“.

„Čisto poređenja radi, 2011. godine škola na Bežanijskoj kosi za 600 đaka izgrađena je za 100 dana, za 400 miliona dinara, pa je Beograd izgubio dve škole samo na Prointer u ovoj godini. Toliko o prioritetima ove gradske uprave i zašto ne može da se kaže da nije svaka vlast ista“, ocenila je Gođevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari