PROTEST RATARAfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je od Ministarstva poljoprivrede da se već danas oglasi i obavesti ratare da subvencije za sertifikovano seme nema i da na 17.000 hiljada po hektaru više ne računaju, saopštila je ta partija.

„Ratari u Srbiji su još jednom prevareni jer je danas, na skupštinskom Odboru za poljoprivredu, potvrđeno da subvencije za sertifikovano seme nema, da nije predviđena budžetom za 2024. godinu i da ratari ne treba da računaju na 17.000 dinara po hektaru za tu namenu“, izjavio je potpredsednik SSP Dušan Nikezić na sednici odbora.

On je podsetio da su tu subvenciju u Kisaču novembra prošle godine, obećale i bivša ministarka i bivša premijerka.

„Vlast se šest meseci hvalila, ratari su je ukalkulisali u ovogodišnju proizvodnju, a sada saznajemo da je suštinski nema“, rekao je Nikezić.

Prema rečima Nikezića, ratarima je obećano da će im biti nadoknađeni računi za seme još od oktobra 2023. godine i već šest meseci se neuspešno raspituju za proceduru kako da ostvare ovu subvenciju, a danas je i novi ministar poljoprivrede potvrdio da ta subvencija i ne postoji u budžetu za poljoprivredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari