SSP: Ministarstvo trgovine dve godine ne želi da objasni zašto su cene u prodavnicama u Srbiji veće nego u EU 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) u Kragujevcu Dalibor Jekić ocenio je danas da Ministarstvo trgovine nije bilo sposobno ili nije želelo da uradi analizu strukture cena 100 osnovnih najprodavanijih proizvoda, da bi se videlo ko i koliko zarađuje.

„Dve godine tražimo da objasnite građanima kako su cene više u prodavnicama za većinu proizvoda nego u zemljama Evropske unije, gde su plate veće. Govorite kako su ovo realna sniženja, znači da priznajete da su cene bile i te kako nerealne i da su građani pljačkani sve ovo vreme, a da je za to odgovorna upravo vlast Srpske napredne stranke“, naveo je Jekić u saopštenju.

Ocenio je da je ministar trgovine Tomislav Momirović, nakon izjave da je akcija „Najbolja cena“ pokrenuta na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dobrovoljno prešao u na funkciju vršioca dužnosti ministra.

„Gospodine Momiroviću, je l’ se uopšte nešto radi na Vašu inicijativu? Danas ste izjavili da je akcija ‘Najbolja cena’ pokrenuta na inicijativu predsednika Republike, pa ste se zbog takve izjave, ali i zbog činjenice da se Vi, kao i većina ministara ne pitate ništa, već isključivo radite po nalogu predsednika, dobrovoljno prešli u status vršioca dužnosti ministra“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari