SSP: Ni posle 1.200 dana nije završena rekonstrukcija Tržnice u Kragiujevcu a cena duplirana 1Foto: V. G.

Ni posle 1.200 dana nije završena rekonstrukcija centralne gradske pijace u Kragujevcu, „Tržnice“, a cena radova je duplirana u odnosu na prvobitnu, saopštila je danas Stranka slobode i pravde (SSP).

SSP je ukazala da će uz nova kreditna zaduženja za 232 miliona dinara, rekonstrukcija „Tržnice“ koštati gotovo dvostruko više, odnosno 525 miliona dinara.

„Novo zaduženje ima dva cilja, prvi cilj je pokušaj spasavanja rejtinga SNS-a u Kragujevcu, a drugi je ‘ugradnja’ u cenu firme koja će dobiti posao na tenderu vrednosti od 232 miliona dinara“, preenela je SSP.

Ta stranka pita da li će neko da snosi odgovornost zbog toga što Kragujevčani gotovo 1.200 dana nemaju centralnu pijacu.

Napominju da Grad Kragujevac nije preduzeo radnje za naplatu penala od firme „Eurodomus“ zbog probijanja rokova za završetak radova i izražavaju sumnju da će to da se dogodi jer je to „firma bliska vlasti“.

SSP smatra da je za SNS „Tržnica“ „noćna mora“, jer ne znaju kako da izađu iz problema u koji su upali,a zbog kojeg je lokalni rejting SNS-a „u strmoglavom padu“.

„Te činjenice je postao svestan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je svoje saradnike u Kragujevcu nazvao nesposobnim ljudima“, saopštili su iz SSP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari