SSP: Srbija je prema indeksu bede treća najlošije plasirana zemlja u Evropi 1foto: R.Z./ATAImages

Generalni sekretar Stranke slobode i pravde (SSP) i narodni poslanik Peđa Mitrović izjavio je danas da je Srbija, prema indeksu bede, treća najlošije plasirana zemlja u Evropi, a lošije su plasirane samo Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

Mitrović je ocenio da je taj podatak jasan pokazatelj stanja domaće ekonomije i kvaliteta života građana u odnosu na druge evropske zemlje, saopštila je SSP.

Kako je naveo, indeks bede koji sabira stopu nezaposlenosti i stopu inflacije, „govori da vlast SNS-a beleži loše privredne rezultate u odnosu na one koje beleže druge evropske zemlje, te su izjave predstavnika vlasti o privrednom usponu Srbije lažiranje naše kilave ekonomske realnosti“.

„Visoka vrednost indeksa bede ukazuje na ozbiljne ekonomske probleme sa kojima se građani Srbije suočavaju – od visokih cena osnovnih životnih namirnica do nezaposlenosti koja je četvrta najviša u Evropi. Ovi podaci su direktan rezultat promašene ekonomske politike i nesposobnosti vlasti da kreira održive uslove za ekonomski rast i razvoj“, kazao je Mitrović.

On smatra da je Srbiji potrebna Vlada koja će prioritet dati ekonomskim reformama, otvaranju novih radnih mesta u tehnološki modernim sektorima i koja će trajno kontrolisati inflaciju.

„Svaka godina opstanka SNS-a na vlasti je godina izgubljena za razvoj Srbije“, zaključio je Mitrović, objavila je SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari