SSP Subotica: "Dunav osiguranje" nije odobravalo ni isplaćivalo donacije JP "Subotica-trans" 1Foto: J. Patarčić/Danas

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Subotica saopštilo je da je na osnovu zahteva za slobodan pristup informacijama od javnog značaja 20. marta dobio odgovor od “Dunav osiguranja”, u kojem se navodi da ova kompanija nije odobravala ni isplaćivala donacije JP “Subotica-trans”.

“Javno preduzeće ‘Subotica-trans’ jeste dugogodišnji osiguranik ‘Dunav osiguranja’ a.d.o. i da Kompanija sa navedenim preduzećem ima uspešnu poslovnu saradnju. Međutim, Kompanija ‘Dunav osiguranje’ a.d.o. nije odobravala, niti isplaćivala donacije Javnom preduzeću ‘Subotica-trans’. Takođe Vas obaveštavamo da nemamo saznanja da li neki drugi organ javne vlasti ima u svom posedu tražena akta”, priložili su odgovor kompanije “Dunav osiguranje” na zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja iz subotičkog odbora SSP-a.

Iz ove stranke navode da je ovaj dopis u direktnoj suprotnosti sa izjavama gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i direktora JP “Subotica-trans” Dejana Ljubisavljevića, datim na konferenciji za novinare održanoj 7. marta.

“Direktor Ljubisavljević je tada doslovno rekao da je starter kupljen iz donacije ‘Dunav osiguranja’ a.d.o. Ostaje nam jedino da zaključimo da su gradonačelnik i direktor ‘Subotica-transa’ besramno lagali novinare, građane i poreske obveznike Subotice koji ih plaćaju. Motivi takvog čina su najverovatnije koruptivnog karaktera”, smatraju u subotičkom odboru SSP-a.

Zbog svega navedenog, iz subotičkog odbora SSP-a zahtevaju od Dejana Ljubisavljevića da podnese ostavku na mesto direktora JP “Subotica-trans”.

“JP ‘Subotica-trans’ je nekada bilo dobrostojeće preduzeće koje je sa dolaskom novog direktora prestalo na svom sajtu da objavljuje informacije o javnim nabavkama. Istovremeno je, prema javno dostupnim finansijskim izveštajima, postalo gubitaš”, navode u subotičkom odboru SSP-a.

Takođe, zatražili su i ostavku gradonačelnika Stevana Bakića zbog, kako su naveli, “obmanjivanja subotičke javnosti u vezi sporne kupovine startera”.

“Bili smo svedoci njegovog sramnog citiranja vrhunskog pesnika Mike Antića: ‘Uvek se sa dušom igra anđeo i vrag, čovek se pamti kakav ostavi trag’. Sa ovim citatom se u potpunosti slažemo i dodajemo još onu poznatu narodnu poslovicu: ‘Ko laže taj i krade’”, zaključuju u subotičkom odboru SSP-a.

Subotički odbor SSP-a pozivao je tužilaštvo da pokrene istragu zbog, kako su naveli, “očiglednih lažnih navoda iza kojih se kriju ozbiljne povrede zakona”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari