SSSS i Nezavisnost pozivaju na protest 1. maja

Ostavite komentar


  1. To su ti sindikalci ovdašnji.
    30.aprila pozivaju na protest povodom 1.Maja.
    Oglase se da postoje, „opravdaju“ pare od članarina i do sledećeg 1.Maja ‘ladovina.
    Da ne pominjem „levičare“, SPS i Vulinovu kombi stranku kojima je u opisu posla da poboljšaju prava radnika.Imaju preča posla u Vladi.Da proveravaju sadržinu koferčeta i broje pare od tetke iz Kanade.

  2. Svako ima pravo na protest ukoliko misli da su mu povredjena prava, sve dok su protesti mirni i nenasilni

    1. Razumem tvoju bol ako Vučić padne sa vlasti.Neće biti ni za sendvič, ni za sok.

    1. Imamo plan da pomognemo Vladi…jer narod za to i služi, da pomaže Vladi, zar ne…ili beše obrnuto?

  3. Polako bre ljudi…najlakse je kukati i strajkovati cim nesto nije kako treba. Kda cemo svi kompletno ukapirati da se nalzaimo u teskoj situaciji i da je potrebno da se svako bori svim silama da bi iz ovoga izasli u potpunosti. Ne moze sve preko noci, deo po deo. Samo dizete tenziju ovakvim postupcima, umesto da se zasuku rukavi. Nikom nije idealno.

  4. Ovi sindikati su smesni.Nikoga oni ne predstavljaju niti se bore za radnike. Niko nikoga ne poziva za 1.MAj da se protestvuje, kada se zna da ljudi idu negde sa porodicama. Sami sebe ismevaju.

    1. Jeste brate, našli za 1 Maj, međunarodni Dan borbe za prava radnika da protestuju…blesavi su kao i milioni radnika širom sveta koji toga dana traže prava radnicima.

  5. Srpski narod je neizlecivo lenj, ne voli da radi, a tu ne pomažu nikakvi sindikati. Uostalom, šta mislite zašto ste uvek bili bedni i siromašni??

  6. Clanovi sindikata treba, prvenstveno, da protestvuju protiv svojih korumpiranih rukovodstava.

  7. Uoči Prvog maja uvek se setimo prava zaposlenih i njihovog položaja koji se godinama unazad pogoršava, te bi ovom prilikom zamolili list Danas da objavi otvoreno pismo gospodinu Darku Glišiću, Predsedniku Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), koji se navodno lično, uostalom kao i stranka koju reprezentuje, zalažu za sankcionisanje svih onih koji krše zakon i mobinguju radnike.
    Zapravo to bi se moglo zaključiti iz izjave gospodina Glišica, koju ju su mnoga glasila prenela, među kojima je i List Danas u izdanju od 20. aprila 2018. godine. Naime, on je tada najavio da će do kraja maja neki članovi stranke kojoj pripada i funkcioneri koji nisu dobro radili biti isključeni iz stranke, ili smenjeni sa pozicije na kojoj se nalaze.
    Da li se radi o još jednoj populističkoj izjavi zaključice građani. Da bi odagnali svaku sumnju, ovom prilikom postavljamo gospodinu Glišicu i ostalima koji nam kroje kapu nekoliko pitanja. Iskreno se nadamo da će nas udostojiti odgovora.
    Na sastanku sindikata moglo se čuti da je direktor Centra za stručno usavršavanje Kruševac, Nenad Stanojević, pravosnažno osuđen zbog kršenja Zakona o radu u sporu protiv zaposlenog, koga je neosnovano kaznio.
    Da li će Stanojevic biti sankcionisan, ili će se sve zataškati?
    Ko je platio troškove suda i penale nastale po osnovu sudskog procesa? – Iskreno se nadamo da nisu građani, kao i do sada!
    Koliko nas koštaju SNS direktori?
    Imajuci u vidu ovaj primer, da li je Stanojeviću članstvo u SNSu zaštita i ulaznica za pomenutu funkciju i da li se u Srbiji kršenje Zakona isplati?
    Postavljen rok koji je gospodin Glišić postavio se bliži, pa će se građani lako uveriti u njegovu iskrenosti i odlučnost SNSa da se obračuna sa gore pomenutim malicioznim pojavama, koje nanose štetu našem društvu.
    Vladajućima – Poštedite nas poznate retorike i slatkorečivosti. Ne žive radnici od vatrometa i uranačkog obroka. Očekujemo vaša dela, jer vas mandat i poverenje koji ste dobili od građana na to obavezuju.
    Svima srećan Prvi maj!

  8. Nije lose mada bih se ja vise zalagala za neradne nedelje, kao dan u nedelji, da je sve zatvoreno i nista da ne radi, po bibliji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.