Šta je bazna inflacija o kojoj govori Jorgovanka Tabaković i po čemu se razlikuje od ukupne inflacije?

Ostavite komentar


  1. A po Cici, kada inflacija stane, znači li to da će cena mleka u prodavnicama biti opet 85 dinara, a ne 160 kao sada????!!!!!! Trpi narode, kada pristajem da te vode secikese i mafijaši!!!!????

  2. „Bazna inflacija“ pojam koji nikad cuo do sada iako zavrsih ekonomski fakultet… Sve sami „strucnjaci“ oko nas, nije ni cudo sto smo do ovde dosli, osudjeni smo na propast…

  3. Halo Bing, kako brat? Imam neku robu za njega. Cena sitnica. Kako joj nije sramota da narodu, koji je na dnu Evrope, prodaje ove ,,stručne“ termine?

  4. Pa mora nesto da nadvlada ,,nikada vece plate i penzije,, – da ne pobudalimo od dobrog zivota !

  5. Oco je ista ona prica prosecna plata a realnost je sasvin drugacija. Znaci ne zamajavjte narod gospodjo Jorgovanka sa vasom platom od 500.000din me ne bi interesovalo kao ni vas kolike su cene. Realno je da su osnovni proizbodi porasli za 50 % a vi nam od kad ste dosli na vlast ne dajete informaciju o potrosackoj korpi.

  6. Gospodjo evo vam odgovpr
    Iiz Ministarstva trgovone i turzma navode da je prosečna potrošačka korpa za septembar 2022 iznosila 89.866,09 dinara a vasa prosecna plata je oko 82000 din. I?

  7. Ma kako sad nas inforniste o bazalboj inflaciji sto nam ne kazete plata u Srbiji je 40.000 din a ne PROSECNA PLATA??

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.