Šta je građanima važnije, životna sredina ili standard?

Ostavite komentar


  1. Životni standard mora biti održiv, ne možemo da uništimo sve oko sebe da bismo statistički živeli bolje.

  2. Ko imalo zna o (sad ozbiljno, nije sala) o letecim autima, zna kako izgledaju i da bi zauzimali mnogo vecu kvadraturu nego jedan SUV. Da su cetvrtasti, jos i nekako, ali posto su okrugli, znaci bice prazan neiskoriscen prostor izmedju auta u gradu u kom VEC nema dovoljno parkinga i za ove medju kojima je dobro iskoriscen prostor na parkingu.
    Analogija mi je uvek velika visespratnica u Kini a u njoj svinje. Njima se seoski standard promenio, ali jos nisu progovorile.

  3. Bez životne sredine nema ni građana ni standarda, valjda je to i najglupljima jasno!!!

  4. U životni standard spadaju i razne „nematerijalne“ stvari, kao što je, na pr. mogućnost ostvarivanja najrazličitijih prava koje građani imaju. Neka od tih prava tiču se i zdrave životne sredine, ispravne pijaće vode, čistog vazduha itd.

  5. Pa kada rudnicima trajno uništimo i zatrujemo mesto za život, tu više neće biti ni života a kamoli ikakvog standarda. Ovaj narod izgleda oduvek ima slamu u glavi kada ne shvata suštinu kolonizaciju. Mi postajemo kolonija ravna Republici Kongo. Od standarda nema ništa, kolonizatori će da izvlače resurse za muzernu rudnu rentu a nama otrovi i bolesti. E moja Srbijo ala si se sroljala do samog dna bez povratka.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.