Šta penzioneri moraju da plate, a šta im se odlaže?

Komunalna preduzeća razumeju najstarije, nadaju se da će se ipak nekako snaći da plate račune

Ostavite komentar


  1. Proverite zašto nije odložena i registracija vozila koja je zbog raznih ograničenja u centrima za tehnički pregled sada svima krajnje otežana, a starijima od 65 nemoguća. Zar ne bi bilo logično da se i to odloži za posle vanrednog stanja, i da se registracija i obavezno osiguranje produži za toliko svima kojima u međuvremenu ističe?

  2. Bilo bi dobro da ipak budete uporni i sa odgovorom od EPS-a jer je to jako vazno penzionerima.

  3. Ja sam penzionerka sa zdravim razumom. Pa zato ove mere NE RAZUMEM. Osim onih na drzavnim jaslama (ne mislim na one koji RADE, vec na one koji primaju platu, a nikada i nisu nista pametno radili), mi smo jedini u ovoj zemlji koji u ovom trenutku imaju sigurna primanja. Zasto onda NAMA ciniti ustupke sa odlozenim placanjem, a ne onima koji su ostali bez posla ili primaju smanjene plate? Ulizivacke mere vlasti izazivaju kod nasih sunarodnika odijum prema nama. Mene je sramota sto stalno moram objasnjavati da to sto sam u penziji ne znaci da sam idiot, niti da glasam za ove.

    1. Postovana gospodjo,potpuno se slazem sa vama.Ima dosta omladine koja takodje ne razmislja svojim glavom a ima i ostalih koji su sve zaboravili, Tu ubrajam i sebe,na srecu imam mladje naslednike koji me na vreme podsecaju,

  4. Neka,hvala.Dok se ima para treba ko dosada,redovno placati.Zivece se valjda i dalje,posle ovoga?Ako se sada trosi sve na hranu stace se desiti posle.I tada treba ziveti,jesti a zaostali racuni ce viseti iznad glave.A nedaj boze ako se uvedu i tada neke mere stabilizacije.Ostati duzan je veliki rizik.Drzava ili neka prepolovi dugovanja ili neka ukine naplatu za vreme trajanja ovoga.Sutra ce se svi praviti ludi a narod ce ispastati.Placajte dok mozete i ja tako radim.

  5. kad dobijem racun, tj. KAD MI EPS OCITA, PLATICU IAKO SAM 65PLUS. JEL JA DA SE PENJEM I GLEDAM KILOVATE?? ZBOG CEGA SU U EPSU ODUSTALI ONI DA CITAJU???

  6. Sad je potpuno jasno da je drzava ostala bet para. Ali ne zato sto su odlozili placanje racuna na 3 meseca, jer privatnici prodaju robu ba odlizeno od 3 od 24 meseca, pa normalno rade, dok im dozvoljavaju drzavne vlasti da rade. Nego, zato sto su iz drzavnog budzeta iznete 4 milijarde dolara, i nisu vracene. Vec se raznim sticovanjem prikazuje kao da se pare vracaju, kao da se kupuju sirovine, vozila, lekovi i slucne potrepstine u inostranstvu. A, istina je da je jedna grupa od 700 porodica u Srbiji koju je organizovala Miloseviceva familija radila sa tim novcem 30 godina. Kupovane su najeftinije sirovine , vozila i aparati po svetu, a fakturisani kao novi. U tom poslu posebno je opljackan Fond zdravstva Srbije. Sada kad je te pare trebalo vratiti u zemlju, pare ih nema na broju, jer su se odlile u zidanje velelepnih vila zgrada hotela i ko 6na cega, koji zvrje prazni jer u njima peraci prespavaju jednom.ili nijednom gofisnje.a
    A, gde su kamate za drzavu, koja je 30 godina davala te pare.
    Epilog ce biti ovaj koji vec gledano zbog epidemije, da zdravstveni sistem ne moze da zastiti ni lekare u sestre na radnom mestu, jer nije na vreme proizvedena ili uvezena odgovarajuca oprema, a kamoli gradjane. I povrh svega oni koji su potrosili drzavni novac, sada navodno planiraju jos jednu zkoupotrebu, kroz nekakvu podrsku onih koji ne rade, dok se oni koji zrtvuju zivot i svakodnevno.odlaze da lece zarazene simbolucno.placaju povisicom od 10 odsto na plate koje su bile mizerne za ono sto oni rade. Tako nesto nikome be bi smeli da se tolerise.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.