Šta pokloniti partneru i partnerki za Novu godinu? 1Foto: pixabay.com/ Fonthip Ward

Buket cveća ili ručno napravljena čokolada najneobičnijeg ukusa za ženu ili litar dobrog, starog pića za muškarca mogao bi da bude poklon u poslednji čas u novogodišnjoj noći za partnera.

Mnogima je simboličan poklon – čarape sa irvasom ili limenka najneobičnijeg kraft piva – sasvim dovoljan da izmami osmeh kod partnera, ali postoje oni koji mogu da priušte malo više i da se “otvore” za nešto skuplji poklon.

Do Nove godine je ostalo dva dana, ali i dalje nije kasno da se “druga polovina” obraduje nekim lepim novogišnjim poklon – vaučerom.

Staje u kovertu, ne zvuči egzotično, ali može da bude i te kako.

Mnoge agencije u Srbiji nude zanimljiva zimska putovanja u egzotične krajeve, a polasci su oko Nove godine ili nešto malo kasnije.

Osim izleta u evropske metropole koje avionom oko Nove godine na nekoliko dana koštaju od 600 do 700 evra koliko je nekoliko dana u Rimu do putovanja na destinacije u kojima je usred zime moguće uživati na peščanim plažama.

Deset dana na Maldivima tako može da bude iznenađenje vredno 1.300 evra, nešto više su zimski odmori na plažama Mauricijusa, za koje treba od 1.500 do 2.000 evra. Do 2.000 evra po osobi su i 12 dana do dve nedelje odmori na Baliju, Brazilu, Kubi, Meksiku.

Odlazak na 15 dana u Peru košta 2.300 evra po osobi.

Za one koji možda nisu ljubitelji egzotičnih destinacija i više vole “klasične” poklone muškarci svoje dame mogu da iznenade nakitom – zlatne minđuše mogu da se nađu od 70 evra u beogradskim zlatarama, ogrlice su od 200 evra. Naravno, srebrni nakit je znatno jeftiniji, tako da se prstenje i minduše mogu pazariti za nekoliko hiljada dinara.

Opcija koju neke zlatare imaju, a koja je podjednako zanimljiva i za muškarce i žene su ogrlice od čelika koje koštaju od 200 do 400 evra.

Satovi su jednako lep poklon za oba pola, a po radnjama je veliki izbor najpoznatijih brendova, a cene im idu od 70 ili 80 evra do nekoliko stotina, ali i hiljada evra.

I njih, ali i garderobu ili aksesoare treba znati odabrati – vrlo je bitno znati ukus partnera – onda je grešku u odabiru teško napraviti.

Ženama bi muškarci mogli da odaberu i neki lep kožni aksesoar, novčanik ili torbu.

U jednoj od poznatijih radnji koja prodaje isključivo stvari od kože, kožne torbe ženske koštaju od 15.000 do 24.000 dinara, muške kožne torbe su od 11.000 do 34.000 dinara, koliko koštaju rančevi ili veće torbe za posao u koje staje i laptop.

Kožne futrole za kartice, naočare ili novčanici su od 2.700 pa naviše, do 100 evra, dok su kožne rukavice 5.400 dinara.

U jednoj drugoj, domaćoj radnji kožne ženske torbe su od 170 do 300 evra, a novčanici od 40 do 80 evra.

Možda ne deluje kao luksuzan poklon, ali za muškarce dobar poklon su i košulje – ako je moguće što kvalitetnije a takve koštaju nekih 100 evra. Pantalone i kaputi zvučnijih imena koštaju od 150, odnosno 350 evra pa naviše.

Idealan poklon, naročito za one koji su naporno radili do kraja godine i koji jedva čekaju nekoliko dana odmora tokom praznika mogu da budu i vaučeri za spa tretmane ili masaže.

Samo jedna relaks masaža u Beogradu je nekih 2.500 dinara u proseku, pojedini saloni koji se time bave decenijama nude i različite pakete od anticelulit koji košta od 3.600 do 7.700 dinara koliko je, na primer, paket u kom su osim masaže i tretman lica, detoksikacije i terapija kiseonikom.

Pojedini saloni nude i neke druge vrste usluga, a jedna od njih je i tretman (tačnije nekoliko tretmana) za odvikavanje od pušenja koji košta, na primer, 15.000 dinara.

Parfem uvek može da bude siguran i ne tako jeftin izbor – jer većina parfema poznatih brendova, nevažno da li se radi o muškim ili ženskim, koštaju više od 100 evra po bočici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari