Šta za novi ugovor znači neuspeh Bus plusa

Grad Beograd je najavio novi tender za naplatu javnog prevoza, ali uslovi ostaju nepoznati

Ostavite komentar


  1. Računica je potpuno jasna. Da bi dse obezbedili glasovi penzionera grad Beograd „subvencionira“ preko BusPlusa penzionera sa +50 miliona evra godišnje

  2. Cena nije nikakav problem. U firmi imamo kolege koji su još studenti i mogu da izvade markicu za 1000 dinara, ali se ipak švercuju iako imaju primanja 2 do 3 puta veća od proseka. Znači nije cena već mentalitet.

    1. Zasto bi placali kad se ne ulaze? Ne radi klima, ne radi grejanje, nema dovoljno autobusa pa su prepuni i u sred korone, vozila stara 40+ godina.

  3. Ako je tačno da je Apex uložio 12 mil €, ugovor je na 10 godina, a profitiraju 0.5 mil € godišnje ispada im profit 5 miliona na 10 godina a uložili 12.

    1. Nisi dobro pročitao. Kada se odbiju SVI troškovi, njihova zarada je pola miliona E po godini.

  4. zamenski gospodin, bude zadovoljan provizijom , malo šta će se menjati. Ako se pojavi neko sa većom ponudom provizije – zna se. A možda i ne bude tendera!! Zamenski gospodin je zadovoljan sa ovogodišnjim letovanjem u Turskoj – a pare za to nisu ušteda od platice.

  5. Gradske vlasti neće odustati od Apeksa zbog štete po grad već samo ako moćnici ne dobiju svoj (pozamašan) deo kolača. Ko da bolji mito dobiće posao, to je napredna Srbija.

  6. Nama iz komunalnih firmi su na silu nametnuli BusPlus, iako veliki broj ljudi dolazi kolima na posao. Nekad dok su bile markice mogao sam da je prodam ili dam nekome iz porodice. Ovako, nit je koristim jer u javni prevoz udjem jednom u tri meseca, niti mogu nekome da je dam. Ako se neko od vas svercuje, neka vas ne grize savest jer znajte da se vozite umesto mene.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.