Stamatović poziva na „divlju gradnju“ gondole 1Buduća gondola na Zlatiboru

Nakon što je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović (SNP) najavio narodnu radnu akciju za početak gradnje žičare-godnole na Zlatiboru, čajetinski naprednjaci su ocenili da je to poziv na „divlju gradnju“.

Stamatović je ranije objasnio da je ta akcija jedini način da se Čajetina, u kojoj naprednjaci nisu na vlasti, suprotstavi opstrukciji državnih organa, koji koče rešavanje problema oko vlasništva nad zemljištem iznad koga bi trebalo da prođe trasa buduće gondole, a čiji deo koristi privatizovani PK „Zlatibor“.

Naprednjaci navode da odavno upozoravaju javnost na to da „predsednik opštine i sadašnje opštinsko rukovodstvo nisu u stanju da završe taj projekat i da se to potvrđuje Stamatovićevim pozivom“.

– Sada, umesto da oni koji su projekat započeli, zaduživši opštinu za više od devet miliona evra, zajedno sa izvođačima radova (MPP Jedinstvo iz Sevojna), krenu da grade gondolu „na divlje“ kao što najavljuju, radije biraju da se junački sakriju iza građana i običnog naroda koje huškaju na krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine – saopštio je čajetinski odbor SNS.

Uz navode da nisu protiv tog projekta, ali da su za poštovanje zakona, naprednjaci poručuju da „se najoštrije protive konstantnom konfrontiranju opštine Čajetina sa Vladom Srbije i ministarstvima“ poručivši da je to dovelo do „apsurdne situacije u kojoj se nalazi ta opština“.

– Iz sukoba sa državom, najveći gubitnici su građani Čajetine, a jedini profiter je večito ucveljeni predsednik opštine koji, glumeći žrtvu, vodi kampanju za predsednika države – ističe se u saopštenju. Dalje se navodi da osoba koja želi da bude predsednik države ne sme da poziva na kršenje ustava i zakona te države, niti osoba „protiv koje se vode istražne radnje zbog osnovane sumnje u umešanost u organizovani kriminal“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari