Kompanija Štampa sistem, članica poslovnog sistema Centroproizvod, dobila je dozvolu Komisije za zaštitu konkurencije da preuzme preduzeće Futura plus. Kako se navodi, time je omogućen nastavak restruktuiranja i reorganizacije, kao i očuvanje firmi koje su poslovale neprofitabilno i bile na rubu propasti. Najveći uspeh ove transakcije, kako ističu u ovoj kompaniji, jeste očuvanje više od 4.000 radnih mesta, po čemu će to preduzeće biti jedno od pet najvećih u zemlji po broju zaposlenih.


Futura plus i Štampa sistem, bile su u veoma lošem finansijskom stanju i bilo je neophodno pokriti gubitak koji je u obe kompanije u 2011. godini bio 13 miliona evra, a 2012. veći od pet miliona evra. Generalni direktor Štampa sistema Milan Petrović rekao je da su do sada investirali oko 25 miliona evra u proces restruktuiranja, unapređenje informacionog sistema i obuku zaposlenih. „U planu je dalje ulaganje u modernizaciju i unifikaciju maloprodajne mreže, izgradnju jakog i prepoznatljivog brenda, ali i u društveno odgovorne aktivnosti prema zajednici u kojoj poslujemo,“ rekao je Petrović.

Centroproizvod je februara 2011. od nemačke medijske grupacije VAC kupio lanac kioska u Srbiji Štampa sistem koji od tada posluje pod nazivom Centro štampa, dok je Futura plus pre stečaja bila u vlasništvu Stanka Subotića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari