Stare cene, dobar provod i programi za sve uzraste 1Foto: Nenad Kovačević

Zlatibor je spreman za početak zimske sezone, a Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina pripremili su niz sadržaja i programa koji bi boravak gostiju trebalo da učine prijatnim i zabavnim.

Hotelijeri očekuju da će raznovrsni programi, ali i cene koje se nisu menjale od prošle godine, privući veliki broj gostiju i očekuju još jednu uspešnu sezonu.

Za vreme novogodišnjih praznika biće priređen trodnevni besplatni program na Kraljevom trgu. Novogodišnje slavlje tradicionalno će početi u 18 časova, poslednjeg dana ove godine, izvođenjem predstave za decu, a potom će uslediti koncert Harisa DŽinovića. U ponoć će nastupiti trubački orkestar Marka Gligorijevića, a slavlje se nastavlja sutradan nastupom Riblje čorbe, dok će 2. januara goste zabavljati Željko Joksimović.

– Siguran sam da će takav novogodišnji program doprineti još boljoj poseti gostiju, ocenio je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina, i dodao da će Zlatibor dobiti i nove novogodišnje ukrase, u šta je uloženo 1,2 miliona dinara.

Istakavši da su TO Zlatibor i lokalna samouprava i ove godine uložili značajan novac u infrastrukturu, poput uređenja pešačkih staza i gradnje vidikovca na Gradini gde je postavljen i teleskop, Đurić je istakao da će biti rešen problem sa prostorom za iznajmljivanje fijakera i konja za jahanje, koji će biti uređen i izmešten iz centra Zlatibora na lokaciju kod apartmanskog naselja „Yes my village“.

– Gradi se moderan kompleks za 22 jahaća grla i četiri fijakera. On će biti natkriven i imaće sve potrebne komunalne priključke, što će obezbediti bolje uslove za one koji nude te usluge, ali i za one koji ih koriste, rekao je Đurić.

U nameri da zimska sezona počne ranije, kako je istakao Vladimir Živanović, v. d. direktora TO Zlatibor, u Čajetini će 3. decembra biti organizovan 6. Međunarodni festival veterana folklora, koji će okupiti oko 950 učesnika iz Srbije i okruženja. Prvi put biće organizovan i festival „Šankanje“ i to od 15. do 18. decembra, koji će ponuditi celodnevna zanimljiva dešavanja na Kraljevom trgu i izlete do zanimljivih lokaliteta. Okosnica festivala su muzički programi, pa će 16. decembra u dvorani „Wai Tai“ na Zlatiboru nastupiti Nataša Bekvalac, ali i drugi izvođači. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili, biće organizovano i takmičenje u adrenalinskim sportovima. S druge strane, kako Živanović ističe, cene smeštaja i drugih usluga su kao prošle godine, a hoteli su osmislili bogatu i raznovrsnu ponudu.

– Trodnevni novogodišnji aranžman na bazi polupansiona kreće se od 12.000 do 48.000 dinara, u zavisnosti od kategorije hotela i veoma dobro se prodaje. Hoteli, uz svečanu večeru, organizuju i zabavni program, pa će u hotelu „Palisad“, 31. decembra, nastupiti Ana Kokić, a 1. januara – Adil, dok će goste hotela „Zlatibor – Mona“ zabavljati Mirna Radulović i Vivo bend. I kafići, klubovi i restorani, takođe organizuju novogodišnje slavlje, a cene su od 20 do 65 evra, naveo je Živanović i dodao da je apartman u privatnom smeštaju, tokom novogodišnjih praznika, moguće iznajmiti od 40 evra.

– Očekujemo veoma dobru posećenost, jer smo organizovali i niz promocija Zlatibora u regionu. Osim promocije u Kragujevcu, planirali smo da se, u saradnji sa našom ambasadom u Sloveniji, predstavimo na Sajmu turizma i zdravlja u LJubljani, od 24. do 27. novembra, a potom u Skoplju i Tuzli. Te promocije doprinose da se Zlatibor bolje pozicionira i da bude što vidljiviji na tržištu regiona, kazao je Živanović i dodao da se paralelno sa tim odvijaju i promotivne kampanje na bilbordima, u medijima i na društvenim mrežama.

Popusti od 20 odsto za ski-pas

Branko Blagojević, direktor Ski-centra Tornik, kaže da je taj centar spreman za skijališnu sezonu. Zvanično će sezona početi od 22. do 24. decembra, kada će popust na ski-karte biti 70 odsto. Tokom cele zimske sezone, kako je najavio, biće organizovani promo-vikendi na Torniku, kada će JP Skijališta Srbije ponuditi popuste od 20 odsto na trodnevne i četvorodnevne ski-karte.

Povećani smeštajni kapaciteti

Smeštajni kapaciteti na Zlatiboru su u ovoj godini povećani za oko 1.000 ležaja i ukupni kapaciteti su oko 22.000 ležaja, od čega je oko 4.000 u hotelima. Nadamo se da će do kraja sledeće godine biti otvoren hotel „Tornik“ koji će, sa oko 800 ležaja, značajno doprineti povećanju smeštajnih kapaciteta, istakao je Živanović.

Čajetina Danas – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Čajetina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari