"Nervozni poštar": Ko je Stefan Mitrović, vođa pobunjenih radnika Pošte? 1Printscreen N1

Iako je trenutna obustava rada u Pošti Srbije spontana, pa shodno tome protest zvanično nema lidere, sa punim pravom se može reći da je jedna od najistaknutijih ličnosti aktuelnog bunta poštanskih radnika Stefan Mitrović, predsednik Sindikata radnika pošte “Sloga”.

Protest u Pošti ne predvode sindikati pa tako ni “Sloga”, ali njeni aktivisti uključujući i Stefana Mitrovića imaju veoma značajnu ulogu u obustavi rada zaposlenih koji od poslodavca, a to je Vlada Srbije, traže momentalno povećanje inače veoma niskih zarada za 30 odsto.

Dokaz da je uloga Stefana Mitrovića u protestu velika je i to što se on nalazi pod svakodnevnim napadima kako predstavnika vlasti tako i medija naklonjenih politici Vlade Srbije.

U Pošti Srbije radi od 2015, a već nakon dve godine službovanja uključio se u proteste koji su u tom preduzeću veoma česti, kako zbog mizernih primanja tako i loših uslova rada, odnosno akutnog nedostatka radne snage.

U poslednjih šest godina, Stefan Mitrović je što predvodio što učestvovao u sedam poštarskih pobuna usmerenih na poboljšanje socijalnog položaja u tom preduzeću.

Bez preterivanja se može reći da bez njegovog doprinosa protesti poštara, pa tako ni aktuelni, ne bi bili u toj meri vidljivi u javnosti. Iako poštari u obustavi rada nisu zadovoljni sa onim što im nudi Vlada kako bi prekinuli svoj protest sasvim je sigurno da ni te ponude, koja će bar malo ali nedovoljno poboljšati životni standard radnika u Pošti, ne bi bilo bez hrabrosti i beskompromisnog angažmana zaposlenih uključenih u protest, među njima i Stefana Mitrovića.

Stefan Mitrović je rođen 11.maja 1988. godine u Beogradu. Završio je Pravno-birotehničku školu “Dimitrije Davidović” u Zemunu.

Diplomirani je ekonomista, a master rad je odbranio na FEFA fakultetu.

Oženjen je, otac je troje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari