Stepanović: Mladi treba da iskoriste program "Moja prva plata" 1Foto: N1

Direktorka Biznis info grupe Biljana Stepanović podržava svaku akciju koja ide ka tome da mladi dobiju neki posao i naglašava da bi oni trebalo da iskoriste program „Moja prva plata“ i nauče nešto za devet meseci njegovog trajanja.

Stepanović je za N1 rekla i da je „Moja prva plata“ makrketinški potez vlasti, da dve milijarde dinara koje je Vlada izdvojila za taj program „nije bog zna kakva suma“ i podsetila da je oko polovine te sume „zvanično potrošeno“ za popločavanje Trga Republike.

Stepanović misli da bi trebalo razmišljati o tome kako da se zaposle mladi ljudi, pogotovo mladi u unutrašnjosti „koji padaju u očajanje“.

Govoreći o pomoći držve preduzećima tokom epidemije korona virusa, ona je ocenila da je pomoć od 30.000 dinara dobrodošla mikro preduzećima, i da država pomaže onolko koliko se može, ali da to nije mnogo, jer Srbija nema novca „uprkos izjavama zvaničnika“.

Stepanović je uverena da je odluka da u drugom talasu epidemije bude dodeljeno 60 odsto sredstava i to na dva, umesto na tri meseca, „znak da ponestaje novca“, a smatra i da je pomoć trebalo selektivnije da bude podeljena.

Upitana kakva nas jesen očekuje, Stepanović je odgovorila da ne zna i navela da bi srpska ekononomija „imala šansu“, ako pandemija bude izbegnuta u tom periodu.

„Ako se zatvorimo, posledice će biti ozbiljne“, predvidela je ona i upozorila da će se sledeće godine u ovo vreme „prebrojavati koje je preduzeće preteklo“, uz napomenu da u tome ni ekonomski jače države od Srbije „ne mogu da pomognu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari