Stočarstvo u Srbiji na putu bez povratka: Rušimo rekorde u uvozu mesa i mleka, a imamo svinja koliko i 1945. godine

Ostavite komentar


  1. Nestaje selo.Poljoprivreda je tezak danonocni posao.Nema godisnjeg,nema spavanja,stalno si u riziku.Poljoprivreda zavisi i od boga i od ljudi.Znate,onih pametnih.Lakse je uvesti i prodati po unapred poznatoj ceni,nego raditi i uloziti i sebe i porodicu.To se valjda zove mafija.

  2. Seljaci, samo glasajte za Vucica! pa će da vam bude dobro, kao sto je navedeno u ovom tekstu! Nema sela koje nije glasalo za Vucica. Pa tako ćete i da živite.

  3. Cekaj.. drzava ima po popisu 725000 grla goveda a stocari kazu da ima 400000. Pa jel drzava ima popisivace goveda pa ide i broji goveda jedan po jedan ili to ti isti stocari prijavljuju drzavi. Prostom logikom to znaci da stocari fingiraju brojeve kad prijavljuju goveda zar ne. Da bi dobili pare za neposotjeca goveda…. a onda se bune sto stocarstvo zamire.. Savrseni opis Srba

  4. Kada se ispuca litijum idemo na stocarstvo. Mozda svinja imamo kao 45. ali automobila imamo 100000 puta vise

  5. Ovoliku kolicinu lazi sam cuo samo u bajkama jos kao mali…
    Vi ste lazovi na kub

  6. Ništa,sada protest i blokada Srbije za spas Svinja,pa posle opet nešto da se nadje,pa da se blokira sve, ionako je to moderno.

  7. Šta drugo i očekivati kada mi nismo od svetskih moćnika izabrani da budemo poljoprivredna, “zelena”, eko, bio zemlja! Mi smo predviđeni za crnu rupu Evrope koja če se orekopavati uzduž i popreko! Unutrašnjeg saradnika za takvu agenturu su našli i tu smo gde smo! Pitajte voćare, povrćare, ratare kako njihove kulture pod ovim visokim temperaturama i koliko ih zalivaju!

  8. Superhik pljačka siromašne da bi dao bogatim. Naš Super hik za kratko vreme napravi hiljade evromilijardera, i još se hvali kako nezaustavljivo osvajamo ekonomske rekorde. Prosečna plata nezaustavljivo raste ali je zato minimalac sve minimalniji.

  9. Pa kao mislite da SNS sektaši zarade,oni znaju samo trgovati po povlašćenim cenama,zato nam poljoprivreda i propada.Još samo ludaci veruju ministarstvu i njihovim obećanjima.

  10. Moji imaju za naše uslove po prilično veliko gazdinstvo. Bavimo se stočarstvom ali imamo i nešto zemlje, pa proizvodimo i hranu za stoku. 2009. smo od ministarstva dobili mogućnost prioriteta za zakup državne zemlje zbog stočarstva. Bila je odlična subvencija po hektaru, uzeli smo i oko 50% subvencije za kupovinu mehanizacije. Tovili smo junad i proizvodili mleko za lokalnu mlekaru. Mislili smo da će posao da se razvije! Medjutim 2014. su nam uzeli zemlju, subvencije po hektaru su ukinute skoro sasvim 2012. Roditelji sad imaju pet šest bikova u tovu najviše, a ja kao diplomirani agronom vozim kamion po Austriji. Pozdrav sa OMV pumpe kod Linca!

  11. Nama svinje i ne trebaju. Sva nasa deca ce biti reperi, treperi i influenseri. I po neko Djokovic, Jokic i Divac. Americki san svakog nepismenog crnca. Koje bre svinje, kukuruz, litijum, univerzitet… svasta.

  12. Stočarstvo će se oporaviti kad prerađivači budu obavezni da na ambalaži navedu broj markice grla stoke. Sadašnje markice ničemu ne služe samo su trošak stočarima. I kad to bude onda neće biti nagađanja koliko imamo grla stoke.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. i 11. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.