Stojiljković: Četvrtina Srbije ispod granice siromaštva (VIDEO, PODKAST)

Profesor Zoran Stojiljković, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost"

Ostavite komentar


  1. Ajde da se ne lazemo gospodine Stojiljkovicu. Socijalno pomoc za vreme Kada ste bez posla je Evropska kategorije. To sto sidikatlije nece da se odreknu svog prava na rucak sa Bankarima Koji vise ne placaju kamatu za socijalni Mir,I bas ih bole ona stvar za batinanje na ulici je jack pot za drzavu Srbiju a I sire na zaostalom Balkanu .To sto Vi dozivljavate robovlasnickog drustvo koje sledi posle komunizma je pokusaj izazivanja neceg sto nije empatija Prema coveku,narocito ako mu se mesate u to stay I koliko treba da I’ma u kuci.Taj militarzam posleratnih problema smo prevazisli tranzicijom,a borbu za radnicko pravo izveli iiz demagogije sina vlasnika pivare iz Trira.To sto Vi to dozivljavate kao Bakunjisticki napad na temelje politike druge polovine 20veka je normalna I saw svom mogucom empatijom gledam na vas jer biste Vi trebalo da budete pozrtvovani za nova pokolenja I malo vise pokusate da tretirate teme odrzivosti jer Nas razni „vredni“ I dugovecni „vladari“ kostaju te sustinske razlike u poimanju vestine I komandovanja nepismenima I polupismenima Koji postanu sviknuti da „Drug marsala misli o nama“. A sto se same price o minimal u tice u starom vicu lezi zec:Nolan Mujo jesi znao da je Beograda pun pedera? Nisam. I’ma,I’ma Nolan Mujo Samo nema ko da plati! ❣️

    1. gospodo intelektualci nema vise paralelnog sveta za vas i ispred vas houm igra mecka,sidji te u Srbiju ,radnika kod nas NEMA probajte ih naci za bilo sta da vam urade i koliko oni zele da ih platite ali da rade .to je istina a ne vasa bezvezna naklapanja.ispade da je g.Miskovic bio upravu kada je izjavio da je srpski radnik razmazen

      1. dragan kepa
        A kako to nismo razmaženi u Americi i EU ?
        Za 10 godina uštedimo 120000€ i Bog da nas vidi.
        Vratimo se u selo i obrađujemo imanje i krčkamo ušteđevinu.
        Jesam ja tamo bio grobar i đubretar. Ali lova bajo samo kaplje.
        A ovde da sam ostao lomili bi mi kučmu ‘gazde’ i skapao bi od alkohola.
        Tamo se radnik poštuje i plaća. Ali i radi se pošteno i normalno.

      2. Pokušavam naći ženu za povremenu pomoć u održavanju stana 2-3 puta mesečno! Niko ne pristje bez 30E za 6 č po danu, Kažu, to je minimalac, Poštujem rad i vreme svakog čoveka ali znam da građevinski radnik radi za 30E dnevno, Gde je granica, kako da se čovek ponaša pošteno? Ja više neznam!

  2. Sindikati su najveće razočarenje koje su radnici doživeli posle petog oktobra, jer je posle loše privatizacije 750000 radnika nikad više nisu imali šansu da se zaposle.
    Socijalne karte nikada nisu utađenje kao u svim zemljama u tranziciji.Tako da i danas danji ne znamo kakvo je socijalno stanje nacije, a užesno je.
    Takvu nebrigu sindikati nisu sebi smeli da dozvole.

    1. Zaboravili ste napisati da je devedesetih vecina tih radnika bila na placenom i neplacenom odsustvu zbog smanjenog obima posla. A dvehiljaditih je samo konstatovano da je firma propala i da radnici nemaju gde raditi. Sto je raznoraznim privatizacijama ubrzan proces nestanka i firmi i radnih mesta….

      1. Pošto sam direktno učestvovao u izradi i realizaciji programa privatizacije znam celu istinu.
        25% likvidiranih firmi se moglo održati da je imalo znanja i volje.
        Da ne bih dalje dokazivao, dokaz su obelodanjene a nikad procesuirane 24 sporne privatizacije.
        Firme koje su imale izvoz i svoje resurse nisu smele da se likvidiraju, one su trebale da se predaju radnicima u ruke i da same stvore akcionarska društva. Jože Mencinger je tako u Slpveniji uradio i nas je tako savetova, ali DOS-ovci su imali svoj interes.
        To je cela istina.

        1. Bravo upravo tako i slovenci koje mi zovemo konjusari su opet bili pametjiji kao bezbroj puta ranije..

  3. Cetvrtina Srbije na granici siromastva dali je moguce?Svaki dan vecina sredstava informisanja prenosi da je nasa ekonomija najbolja u Evropi.

  4. Jel ti bese predsednik nekakvog sindikata, pa sta cekas onda….. A da, zaboravih ti nisi u toj cetvrtini….. Koliko apanaza Imas, I po kojim osnov ima?

  5. Profesore, minimalac je jedno pitanje, a da li od toga živi jednočlana petočlana ili desetočlana porodica nije stavka o kojoj treba da raspravlja sindikat.

  6. Imam 75 godina i jos pratim nasu scenu ! Nikad , sto se tice sindikata nije bilo gore ! Sta oni rade, da li postoje, cemu sluze ?? Katastrofa 1 A Srbija gotovo najsiromasnija u Evropi ! Probudite se, kasnite mnogo !

  7. Važno je da svi zaposleni u sindikatima imaju odlične plate,mnogo veće od proseka,posebno vođe i njihovi blizupotčinjeni. To što više nijedan sindikat nema reprezentativnost i što im vlada to toleriše i ne želi da uđe u prebrojavanje članova je samo dokaz jalovosti sindikata i njihovih dugogodišnjih predsednika i predsedništava.

  8. Ministar Djordjevic je krajem 2018 obecao razresenje kako rece za kratko vreme,za ljude koji imaju benificirani radni staz,40 godina a nemaju 65 godina.Cak obecao retroaktivno nadoknadu.Proslo skoro 2 godine.Kao po obicaju,laz.

  9. Pa zar nismo nabolji u Evropi pregurali ovu krizu izazvanu koronom. Bar tako nam serviraju svakog dana na Pinku,Hepiju i sl. televizijama. Sta kaže večiti simdikalac g. Orbović na ove navode g. Stoiljkovića—

  10. Treba samo videti čija deca idu na rad u inostransvo a čija deca idu na školovanje u inostranstvo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Đorđević: Poljoprivredno zemljište se može pretvoriti u rudnik, a rudnik nikada u poljoprivredno zemljište 7

Đorđević: Poljoprivredno zemljište se može pretvoriti u rudnik, a rudnik nikada u poljoprivredno zemljište

Naučni izveštaj o uticaju na životnu sredinu planiranog projekta "Jadar", o otvaranju rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u okolini Loznice, niko nije tražio, već ga je radio tim stučnjaka, pošto je prepoznao problem, rekla je danas jedan od autora tog dokumenta, naučna savetnica Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu, Dragana Đorđević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.