Nama tih 25.000 do 30.000 dinara, koliko nam je na ime majskih i junskih zarada isplaćeno, gotovo ništa više ne znače. S tim novcem možemo da preživimo 15-ak dana, a šta posle. Preduzeće Kazimir VG je decenijama bilo registrovano za poslove visokogradnje. Mi to više ne možemo da radimo, jer su, pored najznačajnijih pogona, otuđene dizalice, kranovi i kamioni, tako da jedino možemo da se bavimo fizičkim poslovima u građevinarstvu.

Nama tih 25.000 do 30.000 dinara, koliko nam je na ime majskih i junskih zarada isplaćeno, gotovo ništa više ne znače. S tim novcem možemo da preživimo 15-ak dana, a šta posle. Preduzeće Kazimir VG je decenijama bilo registrovano za poslove visokogradnje. Mi to više ne možemo da radimo, jer su, pored najznačajnijih pogona, otuđene dizalice, kranovi i kamioni, tako da jedino možemo da se bavimo fizičkim poslovima u građevinarstvu. Tragično je, ali istinito da se osnovna delatnost Kazimira gasi u situaciji kad se u Kragujevcu grade stambeno – poslovni objekti kao nikada u poslednjih nekoliko decenija. Nas u tim poslovima nema, i zato je jedino rešenje poništenje privatizacije preduzeća – kaže za Danas predsednik Sindikata Veljko Beolica i dodaje da bi izveštaj o rezultatima prošlonedeljne vanredne kontrole privatizacije Kazimira VG trebalo danas da stigne.
Podsetimo, zaposleni u preduzeću Kazimir VG stupili su u štrajk sredinom prošlog meseca, zahtevajući najpre isplatu majske, junske i julske zarade. Kako su vlasnik i rukovodstvo firme u međuvremenu izneverili obećanja koja su se odnosila na isplatu te tri zarade, pobunjeni radnici su u poslednjoj nedelji avgusta proširili listu zahteva i zatražili i regres za prošlu i ovu godinu, uplatu doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje za deset minulih meseci i izmirenje svih dugova prema zaposlenima, nastalih od 2003. do 2007, kada je firma privatizovana. Uz to, radnici „Kazimira“ su krajem avgusta zatražili vanrednu kontrolu privatizacije preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari