Stranačke stranputice

Povodom najave gradnje "brzog puta" Loznica - Šabac

Ostavite komentar


  1. Nisam član nijedne stranke, iz Loznice sam. Ovako favorizovanje od strane novinara je sramota. Ko je ikada vozio putem Šabac-Loznica zna da je postalo neizdrživo, velike gužve, frekvencija saobraćaja, naseljenost…ograničenje 60km/h celom dužinom puta! Loznica dosta zaostaje za Šapcom i preko joj je potreban "brzi" put.Na osnovu ovog teksta Loznici i njihovim građanima ne treba nikakav put, povezanost i nijedan potencijalan investitor… treba da propadnemo samo zato što su "tamo neki" na vlasti. Ne treba i ne smete da generalizujete stvari i kao novinari treba da budete objektivni, zbog čega Vas pratim i čitam.

  2. Po čemu je auto put Ruma-Šabac prioritetniji od brzog puta Loznica-Šabac? Pa i u Loznici je svetska korporacija Rio Tinto najavila otvaranje rudnika, tako da je taj brzi put neophodan. Svakako je neophodan i auto put Ruma-Šabac, jer bez njega malo će vajde Loznica imati samo od ovog brzog puta koji se najavljuje. Dodao bih i da deonicu tog budućeg fruškogorskog koridora svakako treba početi sa izgradnjom ili od Loznice ili od Novog Sada, a ne iz sredine, jer nema nikakve logike za to. Svima je poznato da je trenutni put Loznica-Šabac jedna od najopterećenijih deonica u Srbiji, na kojoj se svakih mesec dana dešavaju saobraćajne nezgode sa tragičnim ishodom. Tu deonicu nazivaju još i najdužom ulicom u Srbiji, jer je duž celog puta kuća do kuće. Tako da treba da budemo objektivni, a ne stranački nastrojeni, jer svakao je Zorana stranački nastrojena, ali ovim člankom pokazujete i da ste vi iz Danasa takođe, samo za neke druge stranke…ja nisam član ni jedne stranke, pa smatram da sam objektivan, iako sam Lozničanin. Dodao bih da je zbog samog rudnika jadarita neophodno i završiti prugu Valjevo-Loznica i zamolio bih vas da se pozabavite i tom temom, da ispitate zašto su pare iz ruskog kredita prethodno planirane za tu deonicu preusmerene za prugu Stara pazova-Beograd?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.