Strmoglavi pad nafte neviđen od Zalivskog rata

Radikalni zaokret Saudijske Arabije u sukobu sa Rusijom oko proizvodnih kvota izazvao zemljotres na tržištima "crnog zlata"

Ostavite komentar


  1. Običnim smrtnicima, u koje naravno i sebe ubrajam, je ta vest veoma pozitivna.
    U gradu u kome živim je cena litra Super-a juče bila 1,19 €.
    Budale nek’ se svađaju

  2. A kada je bombardovana Saudijska Arabija i cene sirove nafte skočile, naši su brže bolje povećali maloprodajne cene derivata, a sada stidljivo spuštaju dinar dva ili pet, i nema niko da im brekne, jer su oni, Bog i batina, što bi rekla Vesna Pešić.
    Tržite naftnih derivata u Srbiji je zloupotrebljeno, Cena dizela bi trebala da bude 20 din po litri niža i bez sadašnjeg pada na svetskoj berzi.
    Rusi ne plaćaju odgovarajuću rudnu rentu Srbiji, a cene su visoke i ako proizvode dobar deo na naftnim poljima Vojvodine.
    Republički i pokrainski šerifi: Bajatović, Dragiša Martinović sa sve funkcijama kao i Bajatović, i njegov tata Nikola koji je 15god u kontinuitetu bio čla UO naftne industrije i evo treći mandat član saveta guvernera, Miloš Tomić direktor Carina i bivši direktor Srbijagasa ,kada je Srbija izgubila većinski udeo u Jugorosgasu i bivši direktor Transnafte koja je potpisala ugovor sa privatnim Edukonsom , gde je Jorgovanka doktorirala gledaju samo lične interese… i interese partijskih svemoćnika (Dačiću sin i Jorgovanki ćerka rade u NISu).Inače je zabranjeno zapošljavanje za običan narod…BOJKOT

  3. Ovo je jedinstven slucaj da se 100% uvoznik zali na pad cene uvozne sirovine.
    Da li to mi zalimo NIS koji smo poklonili braci Rusima jer nece moci nasu naftu sa Banatskih polja da nam skupo prodaje.
    Pitam novinare da nadju sagovornike iz redova potrosaca pa da objasne kako to da je cena derivata na pumpama pala za 1-3% a nabana cena za 50%.

  4. „Radosavljević kaže da u kratkom roku ne možemo da osetimo rast BDP-a zbog pada cene nafte, jer će se za istu količinu goriva trošiti manje novca, a cena transporta biće niža.“ Znači budalaština za budalaštinom, niža cena nafte mogla bi da napravi veći haos, ovo može samo neko u Srbiji da izjavi! Da je tako amerika bi davno propala! Čime nas sve zaglupljuju, i treba nam ovako!

  5. Pošto je objaljeno da je cena nafte srmoglavo pala na svetskom nivou, bilo bi dobro da nam zvaničnici saopšte da li dolazi i do „srtmoglavog“ pada cene benzina u Srbiji?

    1. U francuskoj je pala cena dizela za 20 centi i pasce jos.. Sad je od 1,35 do 1,45 e

  6. Zbog održavanja stabilnog snabdevanja tržišta u Srbiji poskupljuju svi naftini derivati .

  7. Pazi sad: cena padne za 50 posto, a kod nas dodje do ‘blage korekcije’ op (eventualno) 5% !!!???
    Gde je 45 posto nestalo???

  8. Trenutna cena dizela u Crnoj Gori je 1.16 EUR oko 136,30 din, u Srbiji je 158 din.
    Ova razlika u ceni je verovatno zbog visokog standarda građana u Srbiji.

      1. Ovo je naj očigledniji i poučan komentar. Dokaz o tome da smo ekonomsku nauku odlićno savladali. Ali, i ovde ne može bez Alije! Na Srpskim fakultetima se uči i predmet – politička ekonomija….. E tu svi padamo, finansijski propadamo, bankrotimo…. Ali neki su među nama mega dobitnici… Oni koji drže prekidače, odvrću i zavrću ventile…. Upravljalu budžetom….

  9. Tako ti je to kad si ruska gubernija.
    Cena nafte pada, a mi umesto da se radujemo, zabrinuti.

  10. Privatnici u Srbiji ne uvoze. Njima ,po privilegijama i privilegovanim cenama isporučuje Gasprom, odnosno Naftna industrija Srbije. Rusi ne plaćaju odgovarajuću rudnu rentu, tako da svi oni zarađuju na grbači naroda. Ne raduju se oni niskim cenama na svetskoj berzi. Njih interesuje Srbija i nalazišta nafte u Vojvodini, krava muzara. Narod na pumpama im puni džepve, tako se oni bogate.
    Neće Rusi kao Saudijska Arabija niže cene. A to nećeni ni naši bogataši koji se bave prodajom naftnih derivata.
    Sada je valjda svima jasno da nema tržišne ekonomije.

  11. Ooohoo, eto prilike za novi neocekivani rast BDP-a. Svakako nasa drzava pare pravi samo kad ih otme od naroda.

  12. Litar benzina u Petak je bila 55 dinara, tj $1.99 za galon…i dalje pada…Pozdrav iz Teksasa

    1. Mi cemo u spoping do Rima….dzaba vam cena od 55 dinara za litar!

  13. Danas je na slovačkim pumpama diesel 1,16€ a benzín 1,27€. Sad kad je “pojeftinela” nafta u Srbiji košta oko 1,35€… Pozdrav!

  14. Ovo je naj očigledniji i poučan komentar. Dokaz o tome da smo ekonomsku nauku odlićno savladali. Ali, i ovde ne može bez Alije! Na Srpskim fakultetima se uči i predmet – politička ekonomija….. E tu svi padamo, finansijski propadamo, bankrotimo…. Ali neki su među nama mega dobitnici… Oni koji drže prekidače, odvrću i zavrću ventile…. Upravljalu budžetom….

  15. Džaba je ovo pisati, al ajde da pišem…. Pozvati sugrađane da bojkotuju kupovinu goriva u vreme kad nikakav javni saobraćaj ne radi…. Ne može da uspe… I ko je dobitnik… Pa zna se ko – onaj ko je uveo vanredno stanje… Javni saobraćaj koji je u Beogradu za mnoge bio džabe, za državu nije štetno isključiti… Ne pravi trošak, kad već prihoda i nema. To što je gorivo pojeftinilo pri uvozu, to je, brate, extraprofit za dobitnike ove krize a to su svi redom koji su je i uveli… I sad…. Sedi kući i ćuti,…. I štoće ti dloboda kad to košta? Sedi kući kao nečiji – zna se čiji – ljubimac, i čekaj da dobiješ džabe šta ti treba… Parče hleba, i malo vode sumnjivog kvaliteta…. Dosta…. Ali zato imamo cara kakvog niko nema… I da čujem – ko je nezadovoljon i čime?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.