U Srbiji se navodnjava zvanično samo oko tri odsto poljoprivrednih površina, a nezvanično oko 12 odsto, što je nedovoljno. „Mogućnosti su daleko veće, a sve češće suše trebalo bi da podstaknu poljoprivrednike da više koriste državne subvencije koje se odobravaju za te namene – rekao je juče Danilo Golubović, državgni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede na stručnom skupu sa temom „Sistemi za navodnjavanje u ratarskoj proizvodnji“.

U Srbiji se navodnjava zvanično samo oko tri odsto poljoprivrednih površina, a nezvanično oko 12 odsto, što je nedovoljno. „Mogućnosti su daleko veće, a sve češće suše trebalo bi da podstaknu poljoprivrednike da više koriste državne subvencije koje se odobravaju za te namene – rekao je juče Danilo Golubović, državgni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede na stručnom skupu sa temom „Sistemi za navodnjavanje u ratarskoj proizvodnji“. Savetovanje je održano u organizaciji Instituta za kukuruz Zemun Polje i firme Avital, koja je generalni zastupnik izrealske kompanije Netafim, svetskog lidera u oblasti navodnjavanja.
– Avital je tokom šestogodišnjeg prisustva u Srbiji ostvario blizu 50 projekata i naša ambicija je da se širimo dalje, kroz velike projekte u oblasti navodnjavanja, ali i gajenja poljoprivrednih kultura u zaštićenom prostoru – rekao je Meir Avital, predsednik kompanije Avital Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari