Stručnjak Bečkog instituta: U Srbiji ulaganjem 12 milijardi evra neće porastsi javne investicije

Ostavite komentar


  1. Potpuno verujem Vučiću! On ima velike rezultate za sobom i sve veće planove za Srbiju a kao što znamo, predsednik sve što kaže to i uradi.

  2. Ekonomski razvoj Srbije je sve jači i bolji, napredak se vidi, zahvaljujući Vučiću Srbija napreduje!

  3. Neverovatno je šta je sve Vučić uspeo da postigne i šta će tek uspeti da postigne, rezultati su iza njega i vide se gde god pogledate.

  4. Vučić je stabilizovao javne finansije, ojačao ekonomiju, dovodi nove investicije, otvaraju se nova radna mesta, grade fabrike, putevi, pruge, škole, bolnice, igrališta, vrtići… ovo je dokaz da Srbija ide napred.

  5. Tek će se videti šta će Vučić uraditi i kakve planove ima. Ekonomija Srbije je stabilna, finansije uredne, sve to je podloga da se Vučićevi planovi ostvare.

  6. Ni kada bi sada prestali da uništavaju Beograd svojim suludim „projektima“ Beograd se ne moźe oporaviti bar sto godina! Niko u istoriji nije toliko mrzeo Beograd kao Vučić i njegovi satrapi. Pokretač svih njihovih „projekata“ je pohlepa i gramzivost bez granica.

  7. Danas citam jos od devedesetih godina proslog veka. Ne znam da li su se tada gospodjice Iv i Jelena bile i rodile? To sto su botovi SNS mogu i da razumem. U nedostatku znanja i sposobnosti da naprediju u struci i drustvenoj lestvici izabrale su laksi i kraci put a to je da budu botovi. Ne mogu da razumem da ipak nemaju granicu kulture i ukusa. Redakcija Danasa ne bi trebalo toliko prostora da posvecuje „komentarima“ jednog citaoca. Ili mozda, na moju zalost, i Danas pocinje da trazi laksi i kraci put?

  8. Jovanoviću, sedi jedan! Tih 12 milijardi za nabrojane projekte je POVRH redovnih 5 milijardi investicione potrošnje godišnje.

  9. Wow za 12milijardi ce se u nekim gradovima Srbije kreciti naravno ako ostane neka sitna para od ulaganja u Beograd.Kako je Vucicu dibro sto mora da se brine o tako maloj drzavi kao sto je Beograd a dugove nakaci periferiji oko Beograda.

  10. Pravilo 1. kad država vrši ulaganja u razvoj infrastrukture, privredu i trgovinu strana ulaganja po autizmu rastu. Svaki student prve godine ekonomije to zna napamet, gde nađoste ovog iz Beča? To je isti onaj „Beč“ što je napravio halabuku oko malih hidroelektrana u Srbiji, iskopavanja litijuma. Taj isti „Beč“ Hrvatskoj daje projekte za izgradnju malih elektrana na reci Zrmanji, Krki, Gackoj(reka prepuna kaliforniske pastrmke) i dr. U Portugalu prave projekte za iskopavanje litijuma. Jel to taj „institut“ iz BEČA???

  11. Interesantno,sve Vucicevi obozavaoci! A Srbija sve zaduzenija,dize kredite da bi otplatio postojeca zaduzenja. Samo mu aplaudirajte!

  12. Najveći poraz i garancija sigurne propasti ostataka ove države i naroda, je postojanje osoba koja za novac pišu hvalospeve na račun mafije. Od tih dvadeset milijardi, najmanje šest ide u džepove mafije a nama dug ide na pedesetak milijardi. Ovog trenutka da padnu, kasno je za spas a kamoli tri godine…

  13. imao sam mali biznis u porastu i opljackao me je izvrsitelj na osnovu krovotvorenih izvrsnih akata i ugasio mi je firmu – oteo obrtni kapital. Iako je to delo protiv sluzbene duznosti, drzavni organi ne postupaju… Zato kod nas nikad nece ni biti provatnog kapitala za investicije! drzava puna drzavnih pljackasa i cim nekom pocne da sija sunce a ne doprinosi vladajucoj sviti da opstaje na vlasti, odmah dolaze pljackasi da uguse svaki prosperitet koji nije u sluzbi vlasti!!!

  14. Vi jos nise naucili da njegove glasace nmz da izmanipulisete ovakvim tekstovima da ne glasaju za njega vise.

  15. Valjade cemo preziveti do izbora,eeee a onda ce sud i zatvor da se primene.

  16. Oprostite,nisam napisao da sam bot,ali svoj bot i ne primam nicije sendvice ,muka mi je u autobusu,mrzim guzvu,ne podnosim viku i galamu .Botujem za dzaba za sebe i svoje u familiji i jedemo na kasiku.Toliko.

  17. Koliko samo strucnjaka iz svih mogucih oblasti u poslednje vreme.Rastu kao pecurke posle kise.Kada bi neko bacio kamen u vis,pri padu ne bi mogao da pogodi obicnog coveka vec obavezno nekog „strucnjaka“ koliko ih ima.

  18. Kazete Srbija napreduje, recite narodu koliki je spoljni dug Srbije bio 2012 godine koliki je sada,I sta je sve od prirodnih resursa prodato , a sta je u planu jos da se proda do 2024 godine .

  19. Dati narodu malo više slobode izjednaciti privatno i državno ulaganje izjednačio medicinsku praksu izmedju države i privatnih ordinacija pojačati kontrolu na sve malverzacije sa povracajem poreza al da se to stvarno desi da pdv mora da se vrati.

  20. Zalosno, je sto se sve ovo radi iz kredita. Danas uzimanje kredita ili zaduzivanje po izuzetno visokim kamatama, rade oni koji znaju da ih nece vracati. Nek je bog u pomoci, onima koji budu na vlasti, kad krediti stignu na naplatu.

  21. Danas su jedine novine koje citam, ali razmisljam da i to prekinem.Da li postoji neki razlog zasto se objavljuje 5-6 komentara od osobe koja sebe naziva Iv ? Svi su sa istom idejom, ne donose nista novo…. Redakcija treba da povede racuna o tome; ovo nije prvi put.

  22. Odgovor na komentar Veri….pa kako bi Vi htjeli da Vam Beograd izgleda? Meni je svakim danom sve ljepši,uređeniji….prava metropola.Jedino što me smetaju grafiti od neodgovornih pojedinaca,kojima bi trebalo odgovoriti sa novčanim kaznama.

  23. Lepi je što se Beograd širi i što će stanovanje u Beogradu biti jeftinije tako da možemo prodavati zemlju strancima i seliti se za Beograd. Beograd je Srbija.

  24. Nikakvu računicu oni nemaju. Šta ćemo da dobijemo i koliko će to da košta. Nemaju oni ljude koi to mogu realno da sagledaju. Važno je samo ti da će tu biti dosta para iz kredita gde će moći da se mulja, a posle toga oni sigurno neće morati to da vraćaju. Vraćaće jadan narod ni kriv ni dužan(odnosno biće mnogo dužan). Blago nama sa njima.

  25. Држава је ту да прави амбијент за пословање а не да помаже онима који немају ни пост за картице а још мање за оне који као у Комерцијалној Банци малтретирају клијенте са фалш картицама па људи не могу ни своју цркавицу да подигну на банкомату или плате у радњи.Немам милости за гребаторе из банака који набављају фалш картице за синекуре ,а они који неће пругу до Аеродрома су неписмени политичари! Шмјерт социјализму слобода демократији!❣️

  26. Koji ljudski šljam možeš da budeš i da jednostavno širiš laži! Pitanje je upućeno nekolicini pripadnika sekte zvane SnS koji hvala predsednika vučića do te mere da se stiče utisak da smo po razvoju pristigli čitavu evropu a i SAD!
    Imate li vi ogledalo kući godpodo, i kako možete komšijama, prijateljima i svojima da pogledate u oči nakon ovakvih komentara!
    Shvatam ja stranačku pripadnost i vernost stranci čiji ste član, ali bar malo realnosti u vašim komentarima bi bilo poželjno!
    Sam podatak da je se prošle godine 290 puta pojavio na televiziji bi trebao da vas natera na razmišljanje ZBOG ČEGA.
    Pa ako toliko radi i gradi neka pusti narod da se u to sam uveri a bolji život lično oseti na svojoj koži!
    Prekoc pedeset godina živim u austriji i za to vreme SVI PREDSEDNICI I PREMIJERI VLADA ZAJEDNO NISU SE TOLIKO PUTA OBRAĆALI NACIJI!
    Da li osećate trunku srama kada „vaš“ voljeni vođa neistomišljenike proziva najgorim imenima i crta mete glumcima, novinarima i svakom ko ine deli njegovo mišljenje!
    Zar se ne stidite nimalo njegovih „dela“ i NEDELA još devedesetih kada je kao šešeljev potrčiko, a onda i kao ministar za informisanje kod slobe, huškao narod na rat crtajući mapu velike srbije! Zar vas ne peče savest zbog ubistva gospodina Cvijana i gospodina Ivanovića , onog Ivanovića čiju su „udovicu“ u znak „zahvalnosti“ ugnezdili u kabinetu CALETA, „udovicu“ koja izbegava da se pojavi na sudu u prištini!
    Jer osećate trunku stida zbog lepljenja nalepnica sa natpisom „Trg Ratka Mladića“ preko imena „Trg Zorana Đinđića“?
    Za kraj pitanje:
    Šta imate da kažete na to da su svi ugovori tajni, pa i onaj od starog gvožđa, i da sve infrastrukturne projekte rade strane firme po duplim cenama!
    Ovo navedeno stoji zapisano, nije ništa izmišljeno, kao što nije izmišljen ni njegov odgovor novinaru vezano za umešanosti oca stefanovića u trgovini oružja PA ŠTA!
    Nadam se da će uprkos dužine komentar biti objavljen@

  27. Ima da se razlista kao one kulise na Novom Beogradu.
    Favele vec imamom u Novom Sadu, to su one lepe vec polovne zgrade u koje je investiran prljav
    a izasao cist novac.

  28. Taj Becki spajdermen bolje da vidi kako ce oni svoje da rese i pociste dvoriste a Vucka zzzz sta ko kaze

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.