Subotičanima zbog štrajka u Pošti kasne uplatnice za četvrtu ratu poreza na imovinu 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Pojedinim Subotičanima kasne uplatnice za četvrtu ratu poreza na imovinu za čije plaćanje je rok za uplatu bio utorak, 14. novembar.

Zbog obustave rada dela zaposlenih u „Pošti Srbije“ kasne i drugi računi.

U Gradskoj upravi Subotica su za Magločistač naveli da su sve uplatnice primljene u Javnom preduzeću „Pošta Srbije“ i da su dobili informaciju da ih poštari dostavljaju poreskim obveznicima.

Međutim, Subotičani se žale da ih niko nije zvanično obavestio o kašnjenju, te posebno stariji građani strahuju da će im zbog nedobijanja uplatnica biti naplaćena kamata na poresku ratu.

U odgovoru „Pošte Srbije“ za Magločistač objašnjavaju da je celokupna zahtevana uplatnica Gradske uprave Subotica dostavljena pošti u Subotici 3. novembra, kada je i obavljen prijem svih 53.183 pošiljki.

„Međutim, usled obustave rada određenog broja zaposlenih u Javnom preduzeću ‘Pošta Srbije’ Beograd koja nije organizovana u skladu sa zakonom kojim se uredjuje štrajk, niti drugim propisima i internim aktima ovog javnog preduzeća, od ukupne količine pošiljaka, do danas, 15. novembra, uručense su 48.932 pošiljke tog korisnika, odnosno 92 odsto“, navedeno je u odgovoru.

U „Pošti Srbije“ kažu da zaposleni u poštama na području Grada Subotice preduzimaju sve mere i maksimalno se angažuju da se i preostala količina pošiljaka uruči korisnicima u što kraćem roku i da uskoro očekuju normalizaciju rada.

Pojedini mobilni operateri u toku poslednja dva dana šalju svojim korisnicima SMS-poruke u kojima ih obaveštavaju da su uprkos kašnjenju računa na kućne adrese, dužni da svoj dug plate na vreme onlajn ili na šalteru firme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari