Sudbina Radio-televizije Kragujevac poznata do kraja sedmice 1

Konačna sudbina Radio-televizije Kragujevac trebalo bi da bude poznata u narednih nekoliko dana.

Do kraja nedelje, naime, nadležni u ministarstvima privede i informisanja treba definitivno da odluče da li će RTK, nakon nedavnog poništenja privatizacije da ode u stečaj, a potom, gotovo izvesno, i u bankrotstvo ili će prihvatiti inicijativu za spas preduzeća, koja podrazumeva imenovanje privremenog zastupnika državnog kapitala u firmi i njenu novu privatizaciju do kraja godine.

Na poslednjem sastanku predstavnika zaposlenih sa gradskim rukovodstvom postignut je načelni dogovor da grad u dogledno vreme izmiri svoje finansijske obaveze prema toj medijskoj kući od oko 33 miliona dinara. Sa tim novcem i bankarskom garancijom bivšeg vlasnika RTK Radoice Milosavljevića od 150.000 evra koliko je, posle poništenja privatizacije ostalo u državnoj kasi, privremeno podržavljeni RTK bi se u potpunosti finansijski konsolidovao, čime bi se stekli uslovi za isplatu zaostalih zarada i izmirenje dugove prema ostalim poveriocima.

Za koju opciju će se opredeliti u ministarstvima privrede i finansija biće poznato, kako očekuju u RTK, već za dva do tri dana. U šumadijskoj javnosti preovlađuje stav da su se stekli uslovi za opstanak RTK, i da novi početak nekada najznačajnijeg elektronskog medija u centralnoj Srbiji zavisi isključivo od dobre volje nadležnih.

Rešenje i za Kanal 9

Do kraja nedelje će biti poznata sudbina i druge kragujevačke televizije, privatne TV Kanal 9, kojoj je još krajem prošle godine, zbog neizmirenih obaveza, isključen signal. Otvaranje ponuda za prodaju 99 odsto kapitala koji Takovo osiguranje u likvidaciji ima u Kanalu 9 zakazano je za petak. Ozbiljan problem potencijalnim kupcima Kanala 9 može da predstavlja dug te medijske kuće od od oko 40 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari