Sudovi presuđuju protiv penzionera po nalogu nekoliko ministara

Obaranje odluke o vraćanju umanjenog dela penzije doneta pod pritiskom nadležnih

Ostavite komentar


  1. Pravda je u Srbiji nedostizna, jedino resenje je da oteramo ove sa vlade i da izaberemo ODGOVORNU, narodnu vladu koja ce raditi po USTAVU i zakonima. Otimanje penzija, nisu nikakve reforme, ovi na vlasti nista dobro nam nisu doneli, setite se povecali pPDV sa 18-na 20%, povecali sve druge poreze, takse nekoliko puta, akcize, uveli nove akcize na struju, otimali penzije, smanjivali plate, a pored toga zaduzili zemlju za dodatnih 10 MILIJARDI EURA. Protiv svega ovoga moramo se boriti.

    1. Kolsko su nas ekonomski unazadila za ovih 7 g. mi necemo stici region za narednih 30 g. Da sam sada mlad, nebi ostao minut u vucicevoj srbiji /bratiji/.

    1. Nikada necemo ni stici do Strazbura, je Ustavni sud po direktivi predsednika nece da donese odluku o smanjenju penzija. Dakle, prave se ludi pa ni ne raspravljaju o tome.

    2. I Strazbur selektivno sudi i ne dosudjuje protiv vaznih drzavnih institucija a PIO fond je to.

  2. Ja do ovog petka nisam verovao da se cak ni nakaradan zakon ne postuje a na stetu gradjana. A onda je majka, zena od 75 godina, sa 30 god staza i tezak invalid proslog petka iz PIO fonda primila resenje da joj se ukida penzija koju je 1997 dobila po zakonu (jer je ovde radila godinu dana pre nego sto se razbolela), na osnovu medjunarodnog ugovora iz 2002!?

    1. Sale javite se odmah Sindikatu udruženja penzionera Srbije, oni će Vas poučiti kako da postupite.

  3. Ne komentarisem ovaj clanak, kao problem penzionera,vec kao delovanje Suda. U Vrscu visi Sud u Pancevu je po tuzbi na hiljade penzionera za nezakonito odbijanje od penzija za samodoprinos, protiv grada Vrca i PIO Fonda , donelo presudu u korist penzionera, pa se Grad zalio i vraceno iz Ustavnog suda na ponovljeno u Pancevo gde je opet presuda u korist penzionera. Sada Opstina Vrsac , lokalni mediji i novine satanizuju Predsednicu Suda i njenu porodicu samo zato sto je postupila po zakonu. Znaci ko nije pristalica SNS-a i ove lopovske bande taj je olos. Zato su sudije poslusne i stite drzavu jer ce ostati bez posla i oni i njihove porodice. Gospodja Predsednica Viseg suda Pancevo je „jedna od 5 miliona“, svaka joj cast, i zato dajem ovaj komentar u Vasem listu jer nemam mogucnosti da to kazem u nekom vrsackih medija. Hvala.

    1. Pratite sta ce se desavitai u visem sudu u Pancevu, ukoliko dodje do smene navedene gospodje, javite da dodjemo u Pancevo i pruzimo podrsku gospodji koja radi po zakonu i savesti a ne po nalogu vodje.

  4. Napraviti spisak sudija koji sude po nalogu.
    Kada se promeni vlast, te sudije poslati u zatvor.

  5. PENZIONERI GLASANJE ĆE BITI NA PROLEĆE,PAMET U GLAVU PLAJVAZ U RUKE I GLASAJ ZA PRAVDU

  6. Sudovi presuđuju protiv penzionera, kojima je otimana penzija, po vođinom nakaradnog i lopovskog zakona ne po nalogu nekoliko ministara, već po naloga vlasnika Srbije, a ministri su njegovi klimoglavci, poltroni i nepismeni šlihteri. Neki ministri su bili dugi niz godina vozači profesionalci, neki kupili diplome, treći su plagijatori doktorata, diploma. Zemlju su zadužili za više od 12 milijardi evra, obezbedili beskorisne kredite od Rusije i Kine, a kada treba da se vrate, opet će otimati penzije i plate. Gde su utrošeni novci od otetih penzija od oko 800 miliona evra, mali bog (vođa) možda zna. Verovatno su pokradeni u ličnu korist. .

  7. Pa gde je taj milion penzionera. Zasto se na jave da barem daju podrsku protestantima ako vec ne mogu da izadju na ulice, pitao sam neke od njih . Znate sta su mi odgovorili „Moze da bude i gore bolje da citis i ne talasas.

    1. Nije tačno da penzioneri ne izlaze na proteste, evo i ja sam jedna od njih. Zanemaruje je činjenica, da su ovi sadašnji penzioneri, oni isti ljudi koji su protestovali devedesetih a mnogi i 1968. Dođite u petak u 18 sati u Novi Sad i uverite se! Inače, krađa penzija je samo jedna od krađa i kršenja Ustava.

  8. Odmah objaviti imena sudija koji odbijaju da donesu odluke kojima se odbijaju zahtevi penzionera za isplatu dela otetih penzija. Neki kazu moze biti gore. Za vreme Tadica i Djilasa su penzije samo povecavane.

  9. Razgovarah sa nekim strancima, bitnim ljudima i oni mi kažu da nas EU neće primiti još dugi niz godina, pa taman da sutra priznamo Kosovo jer imamo nakorumpiranije pravosuđe u Evropi i najzagađeniju zemlju i reke, više desetina hiljada divljih deponija. Procena je da za ekologiju treba da potrošimo najmanje 10 milijardi evra da bismo bili prihvatljivi za EU.

  10. Ovi iz pravosudni-političke mafije se totalno pogubili. Zaboravili na Strazbur. Naravno i na narod koji im zvecka pod prozorima.

  11. Ako imate saznanja da je neko uticao na sud, iznesite to odmah imenom i prezimenom.Zasto cekati?

  12. Zivimo u Drzava gde se Ustav nepostje i smatra nebitni . U drzavi u kojoj je Vucic i Ustav i zakon , i sud i tuzilac i sve . Do kada ce biti ovakvo videcemo, ali za zasa Ustav se ne postuje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 10

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.