Suficit budžeta Srbije na kraju avgusta 46,6 milijarde dinara, javni dug 51,9 odsto BDP-a

Ostavite komentar


  1. Malo je kume. Slagali ste loše. Slabe su vam cifre. Trebalo je još više da lažete, da što više napumpavate cifre. Bliži vam se kraj, jednom, za sva vremena. ovde više crveni i napredni radikali neće biti prisutni, Svi ćete zajdeno na jedno mesto. U samice. Doživotno.

  2. Stanje javnog duga opste drzave je na dan 31.12.2019 iznosio 24.169.768 evra.To je relevantan podatak, koji pokazuje ukupu zaduzenost drzave. Podatak je kasnio sa objavom, kao i podatak o visini BDP za 2. kvartal koji je objavljen sa zakasnjenjem. Po svemu sudeci, radi se na „prilagodjavanju“ podataka, kako bi obaveze za gradnju puteva bile uknjizene sto kasnije, a da istovremeno se izmsjla „pro;azno vreme“ za BDP tokom treceg kvartala. kako bi udeo javnog duga u BDP bio sto manji.

  3. Toliko imamo novca da ih je prosto sramota da kupe desetak skenera i magnetnih rezonanci koje bi rasporedili po zemlji. Valjda je bitnije da se napravi nekih 20 stadiona i jedan nacionalni, koji će koštati 200-300 miliona. Evra, naravno. A na čemu će narod da snima mozak, pluća, bubrege i sve ostalo, to je valjda nebitno. I onako svi idu preko pa će valjda to tamo da rade.

  4. Kakav crni suficit. Mi smo duznipa ruzni. Stvarno je cinicno prikazivati devastiranu drzavu uspesnom! Pravi doktori nauka to ne bi radili!

  5. Dug je krajem 2019. iznosio 23.01 milijardi evra. A u avgustu 2019. iznosio je 23,83 milijarde??? Za osam meseci su nas zadužili 820 miliona evra!!!!!!! A koliki je dug bio pre nego,što su ovakvi napredni seli u fotelju??? Pa dobro došli u „zlatno doba“ sikter efendije. Pa se pitam, koliko godina treba svim botovima i njihovim glasačima da taj dug prebroje – jer, i oni će ga vraćati zajedno sa nama!!

  6. Super rezultati. ja sam očekivao veći deficit obzirom na ubrzavanje radova u Beogradu koji kasne li kasne, a to država mora da pokriva iz nacionalnog budzeta… Pritom nisam čuo da vlada šalje novac u Kraljevo ili Suboticu kad zahvali novac,da se završe neki stvarno bitni i lepi projekti.

    BDP nama ima da raste, kako ne znam. Ali ako je ministar tako rekao, verovatno je negde i obrazložio ali ja nisam pročitao…

    Da li neko zna u kratko, na osnovu čega je ministar ekonomije rekao da će Srbija da ostvari taj rastod 5,6 % u ove poslednje kvartale?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.