Suficit tri puta veći od planiranog

Ostavite komentar


  1. Probaj malo da napravis suficit u srpskom izvozu, koji je propao kroz patos. To su pare koje ce (barem jednim delom) zavrsiti u narodnim dzepovima. … Tvoj budzetski suficit nikada niko nece videti jer isti sluzi iskljucivo za vracanje MMFovih dugova i kao garancija za nove kredite koje cete uzeti. Necete valjda deo tog suficita potrositi na popravku puteva, Doma Zdravlja i javne rasvete u Lucanima?! MMF bi vam prste odsekao!

    1. Čekaj ko je beše doveo zemlju do ivice bankrotstva? Ko je zemlju zaduživao i uzimao te kredite koji se sad vraćaju? Ko je uništavao ekonomiju i novac koji je trebao da se uloži u obnavljanje Domova zdravlja, domove kulture i slično trpao sebi u džepove? A pa da…isti oni koje ti braniš svojim komentarom. Idi pij kokakolicu i nauči bolje komentare da pišeš, inače nema više koka kola za tebe.

      1. Uvazeni eritrejski doktor ekonomije ne razume sta je budzet kad se hvali ostvarenim suficitom koji je rezultat besprizornog otimanja od gradjana i privrede. Taj suficit ne ide u skole i bolnice nego u dzepove slozne brace.

      2. A, to? … Pa valjda onaj koji je posle ‘zutih’ zatekao 8 milijardi dolara spoljnjeg duga Srbije, a danas ima 18 milijardi?! ?.. To je zato sto su ‘zuti’, krisom, nocu, dok se Gazda relaksirao francuskim vinima od 1000 eura po flasi, u porodicnom podrumu kuce mu u Jajincima, … odlazili tajno da se zaduzuju u njegovo ime kod Rusa, Kineza i Arapa?!

      3. Imperija uzvraća udarac. Koka kolom na sedvič. Bravo botovi, zna se daje sve što misli svojom glavo prozapadno i da pije kokakolu i po neki put viski.

  2. Jesse „suficit“tri puta veci ali rupe po Beogradu su petnaest puta vece. Dug Srbije iz dana u dan raste.Vas suficit je fiktivna stavka Statistika kojom baratate je podesena tako da sve izgleda kao prosperitet.

    1. IZ ‘IJEG STE TO’APILI,TJ,OTELI,TAJ,VAŠ..FANTOMAŠKI,,,SIFICIT. ,PENZOSIMA ILI MAJKAMA,I PORODILJAMA DA SE,,POHVBALITE,,,USPEŠNO,,,VOĐENOM,,,EKONOMIJOM,.,,SUFICITOM..OVA VAM SE,FLOSKULODAVNO OLINDRALA,,,,,DR,,,MALI,.I MOŽEDASLIŽI,EVENTUALNO Za ZIDNE NOVINE,,Ekspespera AVangarde.dok,,koferče nedobije još koji,,,autentični -Koje li su su DECENIJR,,,TEK,,PRESKOČILI,,OVAKVI,,,SVESNI,,I,,PODUČENI,,PODUPORAČI,NEZABORAVITE NIKAKADA AMANET…..HRABRO,,, S LEĐA,SMAKUTOG I ANATEMISANOG OLIVERA IVANOVIĆA..I ONOG,,SLAVNOG,,,MARATONCA P EU ,,ZA,,PRIMER,,,ČOJSTVA I JUNAŠTVA.,.-,,

  3. Uopste me ne cudi ovakav grandiozni uspeh posto smo usli u zlatno doba. U to ime cemo da pravimo most preko Drine od 100 mil $, autoput do Bjeljine da bi moj imenjak lakse dolazio na kanabe, a ukinucemo i prugu od Novog Sada do Subotice kao sto je zatvorena i Bgd – N.S. A i sta ce nam ta pruga kad imamo onaj metar brze pruge sto ga je AV upustio u rad pre dve godine. Sad cemo svi u zlatnim kocijama da idemo u p.m.

  4. Hvaliti se velikim suficitom je obična diletantska propaganda koja boljim poznavaocima ove materije ukazuje na nekoliko činjenica: prvo, ne umete dobro da planirate budžet jer, u tom smislu, pojava suficita je greška ravna pojavi deficita; drugo, višak sredstava po vanporeskim prihodima ukazuje na to da ste “oljuštili” sopstvene gradjane od kazni i vanrednih naplata kojekakvih troškova; treće, zaustavili ste državnu potrošnju, što je uvek velika destrukcija razvoju ekonomije i podsticanju realnog rasta domaće privrede. Ali, ta vaša radikalska logika i propaganda i dalje prolazi kod neobaveštene i neuke srpske javnosti, pa vam se čini da svarno dolazi “zlatno doba”.

  5. Ukoliko je tacno da je suficit trostruko veci od planiranog , doslo je vreme
    da se “ planeri “ podvrgnu ispitivanju zato sto je to verovatno obicna lagarija , ali postoji i
    mogucnost da je u pitanju neka velika mucka . U drzavi gde su glad, bolest i nasilje
    postali svakodnevnoca najedanput se objavi da je kasa prepuna !

  6. Javno je priznao da je projekcija budzeta bila losa. Cilj drzave nije suficit u budzetu, vec razvoj. osim toga cifre sigurno nisu realne.

Ostavite komentar


Ekonomija

Intel: Prava investicija za budućnost? 8

Intel: Prava investicija za budućnost?

Ne tako davno, u novembru 2019. godine, Srbija je u Kragujevcu pokrenula svoju prvu Nacionalnu  AI platformu. Vizionarski  cilj je bio da se Srbija i njeni  istraživači stave na čelo globalne tehnologije. To je bilo mnogo pre nego što smo čuli za OpenAI-jev ChatGPT.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.