Suprotno tvrdnjama vlasti, lekari nisu dobili povišicu od 10 odsto

Ministarstvo finansija obećava novo povećanje plate medicinskim radnicima, a u stvarnosti još ni staro obećanje nije ispunila

Ostavite komentar


  1. Imajuci u vidu da ministar zdravlja Loncar nije zamenjen nego je ostao na celu svog resora ipak bi se ocekivalo da malo brze reaguje jer navodno zna svoj posao a ne da mu se prebacuje iz baze nemogucnost kontakta!

  2. Eeee . . . prioriteti su Aerodrum u Trebinju , Nacionalni Stadion , “ nahraniti “ SNS i njene clanove za koje je potrebno ispumpati iz Privrede i Budzeta oko 500 miliona Eura , svi javni radovi ( bez tendera ) u kojima se moze ugraditi , odvajanja za policiju ( zna se zasto ) , Vojsku zbog “ neprijatelja “ ( iz provladinih Blatoida ) a plate za “ heroje “ i njihove porodice dolaze tek na kraju ( ako ostane koja mrvica ) dok ( svi znamo ) obecanja obavezuju samo onoga koji u njih veruje em su i za jednokratnu upotrebu ( sto bi javno rekao perjanica sekte aca lukas ) . . .

      1. A zasto je som? Jel zato što je rekao istinu? Jel zato što govori ono što svi misle a niko ne sme da kaže? Ljudi, probudite se. Zar ne vidite da nas preds….nik j…e u zdrav mozak…………..

    1. Vidi se prijatelju da od pecaljke i mreže vidiš samo do pramca, a dalje je to da heroj da bi bio heroj mora da ima alat kojim će da radi, možemo da pričamo danima o tome, ali činjenica je da ipak ima makar stotinu više respiratora no što ih je bilo, da medicina ima gama nož i iks nož, da je napravljen KC u Nišu, da se završava renoviranje KC Beograd i gradi se novi, da se gradi Tiršova 2 itd. Ovo nije ničije veličanje već realnost koliko god to nekoga boli. Naravno da lekarima treba značajno povećati plate, ali ne svima. Koliko ste puta pogotovo van BG ili NS otišli kod lekara, pa bili pogrešno lečeni, jer nemaju pojma, sestre po nekim DZ ne znaju venu da ubodu što se pokazalo sada kad su bile dodeljivane kao „pomoć“ Kovid bolnicama. Inženjer sam i da bih obavljao svoj posao moram svake tri god da polažem ispit i budem iznova sertifikovan za posao koji obavljam, tako treba sa svim delatnostima u državi Srbiji, pa ako ne položiš opet u školsku klupu. Što se vojske i policije tiče moj ribolovac ni ti danas ne loviš ribu na ruke jel tako?

  3. Nama junacima spram Covida povišica na osnovicu uopšte nije neophodna. Dovoljan je jedan spontani aplauz u 20h uz pohvale predsednika republike i svega ostalog. Kad bi se šalili….. Ni sir u mišolovci više nije besplatan kao što nema više ni besplatnog ručka. I empatija je upitna kad tržište reguliše sve.

  4. U ovom trenutku niko nam vise i netreba samo lekari i policajci. Ostali neka se snalaze. Slusam ljude na ulici, bogami nece biti dobro, da sam na njihovom mestu ja bi vec imao spakovane kofere.

  5. Dobili su i dobice jos. U januaru, 2021. 5%, pa u aprilu jos. Tako da se vi ne sekirajte, a i ne lazite.

    1. Nismo dobili ništa. A radili smo po 16 sati dnevno pod punom ratnom opremom. Bitno da su za crkvu izdvojeni milioni. Pa neka vas popovi leče ovih dana vidimo koliko su uspešni u tome.

      1. E bravo. ne mogu da verujem da ljudi jos uvek veruju u bajke, a naročito u bajke nama „dragog“ predsednika……

      2. Dr Djole, svaka čast! Žalim što više vaših kolega ne misli kao vi… I ne deluje u tom pravcu…

    2. Da si pročitao tekst i pokušao da shvatiš, video bi nisu dobili navedeno. Tako da si ipak ti slagao, ako ništa drugo zato jer nisi pročitao tekst a komentarišeš.

  6. Oni lekari iz covid ambulanti treba da se nagradenovcem onih koji su u ordinacijama opste prakse i ne rade skoro nistavecsve pacijente salju ucovid ambulantu

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.