Knjaževačka fabrika sira Džersi započinje izgradnju postrojenja za sušenje surutke i mleka, prvog te vrste u Srbiji i regionu.
– Ukupna vrednost projekta je 2,5 miliona evra i očekujemo da će se prvi proizvodi iz nove sušare pojaviti na tržištu u martu 2008. godine. Ukupan kapacitet prerade od 80.

Knjaževačka fabrika sira Džersi započinje izgradnju postrojenja za sušenje surutke i mleka, prvog te vrste u Srbiji i regionu.
– Ukupna vrednost projekta je 2,5 miliona evra i očekujemo da će se prvi proizvodi iz nove sušare pojaviti na tržištu u martu 2008. godine. Ukupan kapacitet prerade od 80.000 litara surutke i mleka omogućava prijem svih količina surutke koja nastaje kao nusproizvod u Džersiju, ali i velikog broja drugih mlekara u Srbiji. Na ovaj način Džersi će obogatiti proizvodni asortiman i domaćem i regionalnom tržištu ponuditi surutku u prahu i mleko u prahu. U ovom projektu sarađivali smo sa Univerzal bankom iz Beograda i Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj, a proizvođač opreme je zagrebačka firma Pekon – izjavio je Saša Petrović, generalni direktor fabrike sireva Džersi iz Knjaževca, otvarajući radove na izgradnji novog pogona.
Petrović je naglasio i da je Džersi prošle godine bio najveći srpski izvoznik sireva i da je ostvario prihod od 1,5 miliona evra. Cilj knjaževačke fabrike je da u narednim godinama bude prisutna u svim zemljama regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari