Švajcarci i Brazilci u trci za Galeniku

* Tendersku dokumentaciju otkupilo devet firmi, ali za sada ponudu dostavile samo dve * Stručnjaci smatraju da uslovi javnog poziva favorizuju brazilsku kompaniju * Fabrika sa negativnim kapitalom "teškim" 152 miliona evra prodaje se za jedan evro uz uslov da se bankarima dug od 75 miliona otkupi za 25 miliona evra
Izmenjeni uslovi tendera umanjili interesovanje za kupovinu većinskog paketa akcija farmaceutske fabrike

Ostavite komentar


  1. G. Djilas nema pojma o liku i delu G. Babica. Da bi izbliza postigao ono sto je Hemofarm uradio, mora mu se dozvoliti da ponovo kupuje devize po zvanicnom kursu (tada 3 din za marku, realan 60 din za marku), da nelegalno nabavlja sirovine tokom ratnog stanja. Ukoliko se isti uslovi daju meni, garantujem da cu biti uspesan privrednik, verovatno i bolji od g. Babica, koji je bolestan i u poodmakloj zivotnoj dobi. Posto znam o cemu govorim, za razliku od populisticke izjave g. Djilasa koji nema mnogo znanja o farmaciji, uopste ne smatram da treba pozivati ljude pred- ili u penziji da ““reformisu““ veoma bolestan sistem, tim pre sto ni sistem Hemofarma nije ostavljan ““kako bi trebalo““, Za one koji to ne znaju, G. Babic se bavi investicijama svoji najmanje 50 miliona EUR koje je dobio prilikom prodaje Hemofarma, a koliko je realno da direktor postavljen u vreme komunizma (sa odnosom najvisa-najniza plata 1:4) ““stekne““ akcija u vrednosti preko 50 miliona EUR – pa procenite sami.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.