Svetske institucije redom podižu prognoze za Srbiju

MMF, Svetska banka i Bečki institut sve bliži mišljenju Vlade Srbije po pitanju rasta ekonomije

Ostavite komentar


  1. Pa sad je jasno zašto Krizni štab ne preduzima nikakve mere i pušta da svakodnevno umire 50-60 ljudi. Njima nisu važni ljudi već priča o rastu ekonomije. Naravno, sve u vezi budućih izbora i jedinog zacrtanog cilja a to je zadržavanje vlasti po svaku cenu. Oni koji umiru od Korone su samo kolaterlna šteta u borbi za povećanje BDP-a i sakupljanje političkih poena. Sačuvaj Bože.

  2. Znači kad je većina plata u zemlji do 350 evra, što se dalje od Beograda smatra dobrom platom, rast ekonomije od 6% je smešan. Prvo, to su uglavnom strane firme koje je država subvencionisala, i to poprilično. Poljoprivreda nam se raspada, a sem toga ne znam šta mi to drugo toliko proizvodimo. Sav profit ide maticama u inostranstvo. Kad subvencije prestanu, dobar deo firmi se zatvori i nestane. I tako u krug. Zaduženost sa 13 milijardi 2012, stigla do 32 milijarde, što je oko 60% BDP. Cene svega divljaju a plate ostaju uglavnom iste. Kakav rast, čega? Koje ekonomije?

  3. Rast BDP gore,standard dole.A za rast umrlih sami smo krivi odnosno dobar rad antivaksa.

  4. Ipak srpska ekonomija zavisi od kafana i kafica, zato nema zdravstvenih mera, koga briga za zdravlje i zivote gradjana? Tih istih od kojih ce mnogi opet glasati za neoradikale…

Ostavite komentar


Ekonomija

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje 10

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje

Srbiji ne prete nestašice struje, a Elektroprivreda (EPS) ima dovoljno svoje proizvodnje električne energije i u sadejstvu sa uvozom podmiruje sve potrebe tržišta, izjavio je pomoćnik direktora Elektroprivrede Srbije za poslove upravljanja elektroenergetskim portfeljom David Žarković. 

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.