Tabaković: Dve milijarde evra stranih investicija u 2017.

Ostavite komentar


  1. Jedna od retkih prednosti sopstvene valute je bas mogucnost odgovarajuceg plivanja u odnosu na €. Moram da protivrecim uvazenoj guvernerki Tabakovic i objasnim joj da je prednost a ne mana imati dinar koji pliva. Slabo razvijene drzave evrozone kao recimo Kipar, malta, Estonija, letonija pa i Slovenija a da ne govorimo o vestackim evrozonama Crna Gora i Kosovo, imaju grdnih problema jer imaju jaku valutu od koje profitira najvise Nemacka kao najjaca. Cudi me da se ovo nije ucilo na Univerzitetu u Pristini! To nam dokazuje model Kine kija konstantno devalvira juan a vidimo dokle je uspela da se razvije g-do Tabakovic. Da Srbija drzi godinu dana isti kurs sa € i da jos jaca dinar za 10 % u odnosu na $ je apsolutni nonsense!

  2. Poštovana gospodjo dve mlrd na sedam miliona stanovnika… A Crna Gora se hvali sa pola mrld investicija na 500.000 stanovnika… Uporedite koja zemlja ima više investicija per kapita. Srbija ili CG?! I da li je Srbija poslednja u regionu po ovim merilima, iza Albanije, BiH, Hrvatske…?

  3. Nisam siguran koliko su ove "direktne strane investicije", o kojima priča guvernerka, uticale na jačanje kursa dinara, ali sam siguran da su druge – najdirektnije strane investicije koje se, usput rečeno, vrlo retko ili nikada ne pominju tome znatno doprinele. Reč je o doznakama "naših dragih" iz inostranstva (u najvećoj meri sa zapada) koje su prošle godine (zaključno sa novembrom, bez decembra) po zvaničnim podacima baš Narodne banke Srbije iznosile preko 2,7 milijarde evra. Stručnjaci procenjuju da bar još 50% od ove sume, ako ne i više, u zemlju uđe u kešu kada "dragi naši" dolaze na godišnje odmore, povodom raznih proslava i praznika i drugim povodima, a takođe i slanjem novca raznim drugim kanalima, a što nije moguće zvanično evidentirati. Usput, treba li pominjati, kakav je odnos i tretman te naše dijaspore od strane ove, ali i svih predhodnih vlasti. Pitanje: kako bi država opstajala da nije ovih "investicija"? Toliko o guvernerkinim"direktnim stranim inesticijama".

  4. Ako ĆE TEK DO KRAJA GODINE,da,,dostignu tu,famoznu,cifru,Red je da se Izjasni u koje to,,okove,,i kolika je,,Participacija,,Ove zemlje za,,strane,,investicije,,.u kešu, infrastrukturi,i svim poreskoim uzusima,koje ovdašnji,,dobrovoljno,,moraju da ispune,,I s,,materijalnim,, obezbeđenje,,Uposlenih Čak do 200 evrića.Za poneke i H.T.Z,pelene,. Dokle ćete da filujete,,uspehe,, sa oavkvim,nezapemćenim,,filovima, dok se smenjujete na tom vašem napreDNO skockanom Karuselu..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.