Tabaković: Veća potrošnja na plate i penzije treba da ubrza privredni rast

Ostavite komentar


  1. Bas ti hvala kako brinis za rast plata i penzija(bas pred izbore),ali sve je providno sto radite.Taj privredni rast koji pominjes je nista, a to dobro znate,nego nas pravite maloumnim.

  2. kako ste nas obmanuli 2014.g. ovde o narodu niko ne brine ….koliko ste nam uzeli a sada vracate po kasicicu….pa nismo jos dosli na nivo iz 2014.g. placka veka i sada pricate o povecanjima plta i penzija sramota ….pa koliko su cene otisle od 2014.g. do sada samo bravo

  3. Drugo se nije moglo ni ocekivati od ovog vojnika koji besprekorno izvrsava naredbe SNS-a tj. AV-a! Sto to veze nema sa strukom nije joj ni vazno a MMF verovatno ima svoje misljenje o njoj iza zatvorenih vrata! Sve je jasno!

  4. Da li si uspela brata da zaposliš,pošto ovi „žuti“ mu nisu davali šansu?Javi molim te!

  5. KOJE POVERENJE U PENZIONERE?!

    Gospođa guvernerka Jorgobanka Tabaković sa povećanjem penzija za 5% nakon tri bednih penzionerskih godina priča da će povećanjem penzija ubrzati privredni rast Srbije. Kako to misli? Prosečna penzija sa сада 26.327 porašće na 27.643 rsd, je li to neki porast. Da, jadni porast penzija. Nominalno penzije će porasti za minornih 5%, nakon tri godina, a realno penzije su pale za više od 10%, pa kako će penzioneri da ubrzaju privredni rast. Ako se nastavi ovakav trend penzija (koje su u proseku niže za 2,09 puta ili 109%), penzioneri će nestati pre nego što poprave privredu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Intel: Prava investicija za budućnost? 7

Intel: Prava investicija za budućnost?

Ne tako davno, u novembru 2019. godine, Srbija je u Kragujevcu pokrenula svoju prvu Nacionalnu  AI platformu. Vizionarski  cilj je bio da se Srbija i njeni  istraživači stave na čelo globalne tehnologije. To je bilo mnogo pre nego što smo čuli za OpenAI-jev ChatGPT.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.