Takmičenje finteka za nagradu od 125.000 dolara 1Foto: Pixabay/rawpixel

Kompanija Viza pozvala je finteke, tehnološke kompanije iz oblasti finansija, i startape iz platne industrije da apliciraju za takmičenje u kom je za region CEMEA (Centralna i Sitočna Evropa, Bliski Istok i Afrika) prva nagrada 35.000 dolara, dok je glavna nagrada na globalnom nivou 125.000 dolara.

Takmičari imaju i mogućnost sklapanja partnerstva sa globalnim brendom Viza. Finalisti će imati priliku da bliže upoznaju zainteresovane predstavnike u oblasti finteka, u bankarskom, trgovačkom, vladinom i sektoru rizičnog kapitala sa svojim rešenjima na globalnoj sceni.

Finteci i drugi inovatori transformišu načine plaćanja, olakšavajući većem broju ljudi da pristupi novcu onda kada im je potreban, a zbog pandemije ovo pitanje postalo je izuzetno važno. Verujem da Visa Everywhere incijativa predstavlja veliku šansu upravo za predstavnike domaće startap zajednice, koja se intenzivno razvija poslednjih nekoliko godina. Putem globalne platforme, učesnici će imati mogućnost da pokažu svoja revolucionarna rešenja, kao i priliku da steknu međunarodnu vidljivost i pristup Visa globalnoj mreži“, rekao je Vladimir Đorđević, direktor kompanije Visa za region Jugoistočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari