Taksistima stigla konkurencija iz Rusije

Jandeks taksi objavio da počinje rad onlajn aplikacija za pozivanje taksija

Ostavite komentar


  1. Konkurencija stize postojecim posrednicima a ne taxistima,jos jedan u nizu povrsnis textova na temu taxija pisanih iz ugla korisnika.Gospodo novinari potrudite se malo.

  2. Jandeks je odlicna aplikacija. Koristim je vec 3 godine. Kao i Uber i Get i mnoge slicne, stedi korisnicima pare i osigurava odredjeni nivo kvaliteta taxi usluge. Gde je problem – problem je sto nasa sredina ( = Vlada) nije dozvolila razvoj domacih resenja, startupa (ili nekoliko) koji bi u prethodnih par godina razvili biznis i osigurali trziste. Tada bi dolazak Jandeksa ili Ubera ili Geta u Srbiju gotovo sigurno znacio akviziciju te domace kompanije za ozbiljne pare – kreiranje vrednosti za osnivace (koji bi mogli da osnuju sledecu kompaniju) i drzavu (porez). Ovako, digitalizacija i „nove tehnologije“ ce doci, a mi od toga necemo imati direktne koristi.

  3. E, ako su “braća“ Rusi u pitanju, većina taksista neće imati primedbi…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.