Telekom Srbija je izgubio spor, nikakva zamena teza neće promeniti tu činjenicu 1Foto: United Media

Telekom Srbija je izgubio spor koji je sam pokrenuo švajcarskim sudom i to je jedina i prava istina, uprkos njihovim pokušajima da zamenom teza u javnosti minimalizuju tu činjenicu, saopštila je United Media (UM).

Telekom je podneo tužbu zbog nelojalne konkurencije i sud je odlučivao po tužbi koja je podneta. Tu nema ništa sporno. Sud nije mogao da presudi da se Telekom bavi uvođenjem medijskog mraka, ali nije ni odlučio da postoji bilo kakva negativna kampanja, niti da Telekom Srbija ne učestvuje u ugrožavanju medijskih sloboda, navodi se u saopštenju United Medie (UM).

Kako se dodaje, sama činjenica da je Telekom Srbija podneo neosnovanu i nepotkrepljenu tužbu predstavlja dovoljan dokaz pokušaja zloupotrebe suda i pritisaka na kritičko izveštavanje o njegovim aktivnostima. Švajcarski sud nije imao ni razloga da ispituje navodne radnje nelojalne konkurencije, niti da utvrđuje bilo kakvu štetu koju je Telekom Srbija tvrdio da je pretrpeo, jer je tužba Telekom Srbija oborena već na prvom koraku.

Istina je da je Telekom Srbija uložio milione u pravno zastupanje švajcarskih i srpskih advokata i profesora prava i dostavio sudu hiljade stranica dokumentacije, te da je imao dovoljno prilike da u višegodišnjem sporu odbrani svoje teze u Cirihu. Istina je da je Telekom Srbija gromoglasno najavljivao pobedu pred švajcarskim sudom, isto kao što sad pokušava da odbrani tezu da je takvu pobedu ostvario – porazom.

Konačno, Vladimir Lučić, generalni direktor Telekom Srbija, gostujući u programu TV Pink istakao je da ga “lični napadi neće pokolebati da se bori za Telekom Srbija“. Treba primetiti da su ga neočekivano iskrsle poslovne obaveze već nekoliko puta pokolebale da se pojavi na zakazanom ročištu po tužbi koju je sam podneo, pa je zanimljivo da je iznenada pronašao vremena za javni nastup radi objašnjavanja ishoda spora, dodaje se.

Gospodin Lučić navodi da je optimista da će u drugom stepenu pred sudovima Švajcarske „sve biti rešeno u korist Telekom Srbija“, da će pobediti i naplatiti štetu. Nejasno je šta je povod za poverenje u snagu argumenata kompanije koju vodi, s obzirom da je međunarodni spor izgubio, a u Republici Srbiji nakon četiri godine smenio advokate koji ga zastupaju, navode iz UM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari