Telekomu prihodi pali za 1,25 milijardi dinara

* Prema finansijskim izveštajima Telekoma Srbija u 2017. godini najviše pali prihodi od fiksne telefonije, za 20 miliona evra, dok su prihodi od mobilne telefonije ostali na istom nivou

Ostavite komentar


  1. Teško da je 14,5 milijardi RSD 12,3 miliona Evra. Pre je 123 miliona Evra.

  2. Kako da ne padnu?! Treba videti ko sve upravlja tom firmom, i koliku naprednjačku botovsku i drugu vojsku Telekom hrani. Jadni mi građani!

  3. Otkad je Vučićeva vlast prećutno dozvolila prodaju SBB amerikacima i spajanje sa ICOM imaju monopol a telekom napunila SNS kadrovima nije ni čudo. Profit telekoma 2012 je bio 137 milona evra koliko se sećam a sad 10 milona.

  4. nije ni cudo…masovno su im ljudi otkazivali fiksne, zbog jako naduvanih racuna…ja sam od njih prenela fiksni kod sbb, i mogu vam reci da mnoooogo manji racun imam a isto pricam

  5. Treba znati ovako voditi najprofitabilniju kompaniju. Da ne pričam o Galenici. Stvarno su majstori, nema šta. U top-menadžere.

  6. Telekom se sistem(at)ski upropascuje. Prihodi su pali za 30% u odnosu na proslu godinu i toliko su i dividende manje. Ako i sledece godine prihodi padnu za 30% eto prilike da se Telekom proda pod izgovorom da ce propasti totslno o i da posle necemo dobiti ni evro za njega. Naravno, treba ga srozati da cena koju su dobili prosli put kada su ga prodavali, oko 1,2 milijarde evra bude prihvatljiva. Telekom rasipa pare na sve strane, za zakupe zgrada trosi 37% svojih prihoda sto je neverovatan kriminal. Masu stvari za koje su mogli da obuce svoje radnike, kao sto je na primer sve vezano za bazne stanice mobilne telefonije, rade kontraktorske firme koje uzimaju enormne pare za nesto sto bi radnici Telekoma radili za platu. Vec cetiri godine radnicima Telekoma se uzima 10% od plate na osnovu uredbe Vlade Srbije koja je zakljucila da Telekom jeste akcionarsko drustvo i da kao takav ne bi trebalo da potpadne pod uredbu o smanjenju plata u javnim preduzecima ali da je drzava vecinski vlasnik Telekoma i da zato ipak mogu da odluce bez saglasnosti drugih akcionara da se od plata uzima 10%. Prvo su rekli da ce to trajati dve godine, dok ne prodje najstrasnija kriza u istoriji, a evo to traje vec cetiri godine bez naznaka ikakvih da ce biti ukinuta. Ko prvi odlazi iz firme kada dodje do ovakve situacije? Odlaze naravno najbolji i inzenjeri i tehnicari koji mogu za svoje znanje i svoj rad da dobiju mnogo vece pare nego u Telekomu. Ako se ovome doda i kriminalna selekcija rukovodeceg kadra jasno je sta je glavni cilj, srozati i onda prodati Telekom. Sindikati cute, ocigledno potkupljeni ili ucenjeni kao i uvek. Sto rece sultan Murat na Kosovu: „Ako hoces da unistis Srbiju pusti Srbe da to ucine jer ce oni to najbolje uraditi“.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.