Telemach Slovenija, kompanija United Grupe, potpisala ugovor o preuzimanju T-2 1Foto: Promo

Telemach Slovenija, vodeći operator kablovske televizije, interneta i mobilne telefonije u Sloveniji koji posluje u okviru United Grupe, potpisao je kupoprodajni ugovor sa kompanijom Garnol za akviziciju poslovnih udela u T-2 kompaniji za razvoj i prodaju elektronskih komunikacija i opreme, čime je osigurao najmanje 98,06 odsto vlasništva u ovoj kompaniji.

Transakcija će biti završena nakon što se dobiju sva potrebna odobrenja. Zahvaljujući ovoj saradnji, korisnici će uživati u vrhunskoj tehnologiji, široj i kvalitetnijoj ponudi servisa, sadržaja i paketa.

Ovom transakcijom Telemach Slovenija će inicijalno steći 24,9 odsto kapitala T-2.

Nakon dobijanja saglasnosti nadležnih regulatora, Telemach Slovenija će, u skladu sa uslovima potpisanog kupoprodajnog ugovora, steći najmanje 98,06 odsto akcija T-2.

Transakcija će omogućiti nastavak stabilnog razvoja T-2 i efikasno ulaganje u vrhunske tehnologije, proizvode i poboljšana korisnička iskustva.

Spojeni Telemach i T-2 korisnicima će ponuditi tehnološki naprednu optičku mrežu, poboljšane mobilne usluge i neograničene pakete, doprinoseći nacionalnim ciljevima povezanosti i pokrivenosti 5G mrežom.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju SBB kompanija i njeni servisi EON i EON SAT, najveća integrisana online i TV prodavnica Shoppster, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova i N1.

– Današnji ugovor omogućava konkurentnu budućnost za T-2, koja je bila ugrožena pretnjom od stečaja. Ovom akvizicijom jačamo naše kapacitete za dalja ulaganja u najmoderniju mobilnu i fiksnu telekomunikacionu infrastrukturu, napredne tehnologije, kao i inovativne proizvode i usluge. Uvereni smo da je konsolidacija industrije ključna za očuvanje konkurentnosti na slovenačkom tržištu i za unapređenje digitalizacije i povezanosti, što će dugoročno ojačati slovenačku privredu – izjavio je Tomislav Čizmić, CEO Telemach Slovenija

– T-2 je izvanredna i uspešna kompanija koja je bila vodeća u tehnološkom razvoju slovenačkog telekomunikacionog tržišta u poslednjih 20 godina. Ovom transakcijom, kompanija T-2 će moći da nastavi uspešno da razvija svoj potencijal na slovenačkom tržištu. Rešenje koje je obezbedio Telemach ključno je za naše zaposlene, korisnike i poslovne partnere.Verujemo da će ovo partnerstvo doneti pozitivne promene na telekomunikacionom tržištu i doprineti još boljem korisničkom iskustvu za sve naše pretplatnike – izjavio je Jurij Krč, većinski vlasnik kompanije Garnol i prokurista za T-2.

Transakcija će, pored konsolidacije mobilnih i fiksnih mreža obe kompanije, omogućiti i kombinovanje stručnosti, od čega će koristi imati kako korisnici u Sloveniji, tako i celokupna ekonomija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari