Potpredsednik republičke vlade Božidar Đelić izjavio je juče u Pirotu da će iz kredita Evropske investicione banke korporacija Tigar za nove investicije i zapošljavanje novih radnika dobiti najmanje 12 miliona evra.

– Sredstva su iz paketa od 250 miliona evra o čemu trenutno pregovaramo sa ovom bankom, a namenjen je prvenstveno izvoznicima. Na taj način će biti dovršeni projekti u Tigru, naročito u domenu reciklaže, a biće moguće upošljavanje 200 novih radnika, rast izvoza i povećanje obima ukupne prodaje za dve do tri godine na 100 miliona evra – rekao je Đelić.

On je dodao da su ova sredstva otvorena svim izvozno orjentisanim preduzećima, koja imaju investicione programe.

– To nisu sredstva za likvidnost, već za investicije. Na ova sredstva moći će da računaju Valjaonica bakra i aluminijuma u Sevojnu i Jafa u Crvenki. Svi oni koji mogu da podignu izvoz Srbije imaće podršku iz ovog aranžmana – rekao je Đelić.

Đelić je tokom posete Tigru rekao da je ovde da podrži fabriku koja je sredstva koja je dobila od francuskog strateškog partnera uložila u fabriku za buduća radna mesta. „Kada smo videli da je jedna firma iz Pirota u stanju da kupi jednu dansku i jednu englesku firmu koje imaju prepoznatljive brendove i da na taj način počne da osvaja Evropu i svet, krajnje je bilo vreme da damo srpskom Tigru pravu podršku“, rekao je Đelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari