Upravni odbor korporacije Tigar u Pirotu na poslednjoj sednici doneo je odluku da kupi nepokretnu imovinu društvenog preduzeća Dragoš u stečaju, bivše fabrike vune i kože, čime će postojeći industrijski kompleks preduzeća povećati za još 6,8 hektara. Predsednik korporacije Tigar Dragan Nikolić kaže za Danas da taj potez omogućava realizaciju razvojnih planova.

– Za Tigar to znači obezbeđenje osnove za stvaranje i kompletiranje industrijskog prostora koji nam je potreban za realizaciju programskih planova u narednom periodu. Na toj lokaciji biće modernizovan program hemijskih proizvoda. U dogledno vreme stvoriće se prostor i za izgradnju nove Valjare. Tu će biti i naš logistički centar i magacini – naglašava Nikolić.

Prema njegovim rečima, čim vremenski uslovi dozvole, krenuće uređenje prostora i infrastrukture, što će najvećim delom biti završeno u 2010. godini, dok će realizacija programa početi sledeće godine. Nikolić kaže da je za realizaciju planiranih programa Tigru potrebno oko 20 miliona evra. „Nastojaćemo da ta sredstva obezbedimo kroz kreditne aranžmane i iz sopstvenih izvora. Računamo da nam toliko treba da zaokružimo glavninu svojih programa, uključujući i planove za hotel na Staroj planini. Očekujemo da će se u narednom periodu popraviti uslovi podrške investicionim zahvatima u Srbiji“, ističe Nikolić.

Izvršni direktor za poslove podrške korporativnom upravljanju u Tigru Jelena Petković kaže da u kompaniji očekuju da prihod u 2009. bude 3,2 milijarde dinara, što je na nivou prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. „Očekujemo da svi entiteti imaju pozitivne finansijske rezultate, osim fabrike tehničke gume koja zbog preseljenja na novu lokaciju nije radila devet meseci“, naglašava Petkovićeva, dodajući da u ovoj godini Tigar očekuje rast prihoda od 30 odsto.

 

Mišelin potpuni vlasnik Tigar Tajersa

Uplatom poslednje tranše francuski Mišelin je postao stopostotni vlasnik fabrike Tigar Tajers u Pirotu. U toj fabrici autoguma radi 2.500 radnika. „Zadržan je isti broj radnika kao i u vreme kada je Tigar doneo odluku da izađe iz tog programa. Pirot je dobio moćnu fabriku koja može samo da napreduje. Sada ćemo u Pirotu imati dva Tigra“, kaže predsednik korporacije Tigar Dragan Nikolić. Pirotska kompanija je zbog globalnih trendova u autoindustriji i nemogućnosti da prati ulaganja Mišelina u zajedničko preduzeće, pre tri godine doneo odluku da proda svoj udeo u fabrici autoguma Tigar tajers.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari