Tim naučnika: Ležište litijuma u zapadnoj Srbiji nije vredno eksploatacije zbog ekoloških rizika

Ostavite komentar


  1. Ljudi ne zamlacujte se. Ako su Nemci resili prica je zavrsena. Ako nece Vucic dovesce nekog ko hoce.

  2. Treba podići optužnicu protiv Vučića koji je glavni zagovornik uništavanje stanovništva Jadra i okoline

  3. Учините све да Влада оформи делегацију од изабраних чланова ,власти, опозиције , научника , СПЦ-ве и новинара јавних гласила , па да обиђу и забележе истину о стању на коповима где се рударило или сада вади литијум !

  4. Sviđa mi se tekst, samo mislim da je sve to trebalo podkrepiti sa brojkama. Recimo da je količina štetni supstanci nizvodno od Jadra 1,5mil. a da je uzvodno od Jadra 0,5mil. Ove cifre sam samo nabacio kao primer gde bi se građani uverili da je to stvarno vršeno istraživanje i ispitivanje posledica vršenja iztražni radnji Rio Tinta.

  5. Autori članka navode se imenom i prezimenom, za razliku od manjkavih „studija“ kojima maše vlada. Članak su pregledali svetski stručnjaci koji rade samo za ovaj visoko renomirani naučni list, i nisu našli nikakve sistemske greške,falsifikate ili statističke probleme. Krajnje je vreme da se uvidi, da je litijum prolazna faza korišćenja energije, da dolaze novi pronalasci (npr. natrijumska baterija) a da su posledice rudarenja prisutne u sledećih desetak generacija. Krajnje je vreme i da se uvidi kuda vodi politika rasprodaje. Ko je prodao oca, prodaće i majku.

  6. Podnesite tužbu protiv lobista iz srpske vlasti ,inače vaše stručno znanje neće niko uzeti u obzir,kampanja je u jeku ,a izgleda da je u opticaju velika para čim se ovvoliko ulaže u reklamu.Sada i Cara Lazara ,kad pomenu ,mora da se kaže ,ali litijum…..gde je nestalo 36 000 potpisa ,sud,tužilaštvo ,to je mesto borbe,a ne ulica i kukanje po sokačarskim medijima!

  7. Božo komentar ti je bljak-režimski,podanički,mora da si član ili bot. Imaš li nekog pretka koji se borio protiv Nemaca u nekom od ratova? Ili su tvoji bili saradnici,išli linijom manjeg otpora kao i ti?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.