Titova vila na Paliću vraća se naslednicima

Ostavite komentar


  1. Kakvo odredjivanje udela? Hocete i njih da prevarite tako sto suprotno zakonu ne vracate celokupnu otetu imovinu koristnicima restitucije, a to su lica koja u podnela zahtev i ispunjavaju uslov da im ista bude vracena, nego zadrzavate deo onih koji nisu podneli zahteve a naslednici su jer u zakonu pise da se celokupna imovina vraca korisnicima. Ovakvo tumacenje je samo jos jedna prevara partizanskih naslednika u redovima vlasti i agencije. Cak je i samim zakonom predvidjeno da u agenciji ne moze da radi niko ko potrazuje imovinu. Sramni zakon i jos sramnije sprovodjenje istog od strane Strahinje i onih koji ga u tome podrzavaju, ukljucujuci i ministarstvo finansija i upravni sud. Vidimo se u strazburu, a onda tuzimo drzavu i Strahinju za naknadu stete zbog njihovog ponizavanja i uskracivanja prava na imovinu kroz zadrzavanje otete imovine od strane komunista.

  2. Ne brinite naslednici, pokusace da vas pokradu ukoliko neko nije podneo zahtev smatrajuci da se kako u zakonu i pise oteta imovina a ne njen deo vraca licima koja su odredjena za korisnike. Oni su po starom dobrom partizanskom maniru to protumacili da se svakom korisniku vraca njihov udeo otetoj imovini i to po zakonskom delu u odnosu na celu imovinu pa tako zadrzavaju udele u otetoj imovinu za koju su ostali naslednici koji nisu podneli zahtev i time iskazali zelju da ista bude ustupljena onima koji su podneli. Postenim ljudima koji imaju zdrave porodicne odnose i malo morala nikada ne bi palo ni na pamet da je tako nesto moguce ali ne i partizanskim naslednicima koji toboz vracaju imovinu a u stvari legalizuju kradju svojih predaka. Strahinja je sa drugarima otisao i korak dalje pa ne priznaje ni negativne naslednicke izjave u resenjima o nasledjivanju za licima kojima otimano njihovih naslednika, cime potvrdjuju partizansku praksu da ni pravosnazne sudske odluke za njih nemaju znacaja kada zele da ponovo pokradu i legalizuju pljacku, pa ne vracaju ni udele onih koji se po zakonu i ne smatraju naslednicima, a imovina koja se vraca se ne smatra naknadno pronadjenom imovinom i predstavlja originarni nacin sticanja, vec se po slovu zakona oduzeta imovina, a ne udeo, vraca korisnicima restitucije a to su lica koja su podnela zahteve i odredjena za korisnike.

  3. O kej,neka se vrati svakom njegova imovina(nećemo o načinu na koji je sticana pre rata-pričali su mi ljudi koji su to doživeli),ali pod jednim uslovom:da dotična gospoda/g-đe,vrate sve dobijeno os socijalizma posle rata !Ja npr.imam mnogo godina staža kao i moja supruga,ali nikad nismo(i nećemo),dobili ni dečiji dodatak(o stanu da i ne govorim) !!Naravno sve vreme nam se odbijalo od plate za stanogradnju !Za to vreme gomila „naslednika“ koji danas leleču po medijima se ogrebala za stanove(i još gomilu privilegija) !E zato bih ja da mi se vrati moje!MIslim da bi to bilo u redu!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.