Srbija ima dobar privredni potencijal i tržište treba razvijati, zato smo spremni da i dalje investiramo i razvijamo nove brendove. Konkurencija na regionalnom tržištu je veoma jaka, Mađari su dosta uradili na poboljšanju kvaliteta svog ulja pa se i mi moramo bolje pripremiti i biti konkurentni.

Srbija ima dobar privredni potencijal i tržište treba razvijati, zato smo spremni da i dalje investiramo i razvijamo nove brendove. Konkurencija na regionalnom tržištu je veoma jaka, Mađari su dosta uradili na poboljšanju kvaliteta svog ulja pa se i mi moramo bolje pripremiti i biti konkurentni. To znači da nam je potrebna moderna fabrika. Radićemo kako na poboljšanju primarne proizvodnje tako i na poboljšanju finalnog proizvoda – najavio je juče u Zrenjaninu, prilikom potpisivanja kolektivnog ugovora sa Samostalnim sindikatom zrenjaninske fabrike ulja Dijamant na čelu sa Anđelkom Bokićem Ivica Todorić, predsednik Agrokor koncerna.
Prema njegovim rečima, Agrokor je raspoložen za nove investicije, a pre dva dana kupljeno je zemljište u Beogradu, gde će biti smešteni veliki distributivni centri Dijamanta i Frikoma, dok će u saradnji sa Deltom biti izgrađena velika fabrika kafe
U toku su pregovori o spajanju maloprodajnih mreža Agrokora i Delte. Radimo transparentno, priprema je u toku, a spajanje dve firme zavisi od mnogo faktora i procena. Prve rezultate analiza možemo očekivati u maju. Mogu samo da kažem da na sve gledamo pozitivno. Svi se ujedinjuju, sve se koncentriše ali i mi moramo najpre zaštititi svoja tržišta, a posle i da snažnije nastupimo na novim tržištima – rekao je Todorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari