TOS učestvuje na međunarodnom sajmu turizma u Kini 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Turistička organizacija Srbije (TOS) objavila je danas da je učestvovala na međunarodnom sajmu turizma „ITB China“ u Šangaju među više od 600 izlagača iz više od 80 zemalja, gde je turističku ponudu Srbije predstavila u okviru zajedničkog štanda Evrope.

Kako je istaknuto, sajam, koji je trajao od 27. do 29. maja, bio je još jedna prilika za umrežavanje i sklapanje novih poslovnih dogovora, kao i za promociju Srbije na jednom od najvećih tržišta na svetu.

Direktorka TOS-a Marija Labović sasatala se sa predstavnicima najznačajnijih turističkih agencija u Kini, što je, kako je navedeno, rezultiralo otvaranjem novih mogućnosti za saradnju i promociju Srbije.

Labović je održala i predstavljanje o Srbiji kao turističkoj destinaciji ispred turističkih medija i najznačajnijih turističkih agencija Šangaja, a nakon toga organizovani su B2B sastanci između 10 predstavnika turističke privrede iz Srbije i više od 60 organizatora putovanja iz Kine.

Srbiju su predstavljali agencije Balkan Infinity travel, Omnitours, Kontiki travel, Wild Serbia, Pro Travel, Sai hua travel, Balkan&more, Venntour travel, kao i hoteli „Hyatt Regency Belgrade“ i „Calisi Beograd“.

Nastup TOS-a u Kini će se završiti potpisivanjem memoranduma o razumevanju sa kompanijom „Tongcheng“, liderom na tržištu kineske onlajn turističke industrije, koji će, kako je navedeno, omogućiti veću vidljivost Srbije na kineskom tržištu i doprineti povećanju broja kineskih turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari