Tradicionalni „Šumadijski dani šljive” u Stragarima 1Foto: Z. S. M.

 

Tradicionalna privredno – turistička manifestacija „Šumadijski dani šljive” i ove godine održava se od 2. do 4. avgusta u Stragarima kod Kragujevca.

Šumadijski dani šljive biće odlična prilika za promociju raznih delatnosti, sklapanje poslovnih kontakata, ali i za druženje i uživanje u prelepom ambijentu podrudničkog kraja, navodi se na sajtu Gradske turističke organizacije Kragujevac.

Tokom ove manifestacije biće organizovan bogat kulturno – umetnički i edukativni program. Posetioce očekuju nastupi pevačkih i folklornih grupa, stručne tribine i radionice, izložbe, promocije, gulašijada, fijakerijada, kao i večernji koncerti popularnih izvođača.

Sutra, u petak, 2. avgusta, na otvaranju manifestacije nastupiće Vesna Zmijanac i Vesela mašina, a u subotu, 3. avgusta, Ana Bekuta i Ljuba Lukić.

Za sve izlagače obezeđen je besplatan izlagački prostor, a u ponudi je i mogućnost prezentacije delatnosti i učešća u zvaničnom programu manifestacije, ističu iz GTO Kragujevac.

Tradicionalni „Šumadijski dani šljive” u Stragarima 2
Foto: Z. S. M.

Po njihovim rečima cilj manifestacije je promocija privrednih, poljoprivrednih i turističkih potencijala naših sela.

Na „Šumadijskim danima šljive” kao i uvek predstaviće se proizvođači voća i proizvoda od voća, predmeta domaće radinosti, ali i proizvođači poljoprivredne mehanizacije, sadnog materijala i opreme za voćare, kao i hemijske kuće, osiguravajuće kompanije…

Organizator manifestacije je Grad Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari