Tragičan skor: Zbog kovida imamo 30.000 penzionera manje

Kretanje broja ljudi koji primaju penzije, od 2015. do danas, pokazuje težak epilog ljudskih žrtava koje je pandemija u Srbiji donela najstarijima

Ostavite komentar


  1. „Zbog kovida imamo 30.000 penzionera manje..“
    – Teško da je taj broj penzionera stradao OD kovida. Biće da su zbog bespotrebnog zatvaranja bolnica i domova zdravlja i suludog vanrednog stanja i lokdauna onoh od 65+, ostali bez neophodne terapije ili druge medicinske pomoći. A dobrom delu se postojeće hronično stanje i pogoršalo.

  2. Rezim je pored cetvorogodisnje pljacke i smanjenja penzija,kao saucesnika u smanjenju broja penzija i penzionera a sa tim i usteda u budzetu,nasao i pandemiju i dopustenje sirenja zaraze.

  3. Ne znam gde na ovoj planeti postoji sistem gde je svaki treći u društvu penzioner i da to opstaje i funkcioniše. Ovo ovde se vuče zato što je po mnogo čemu pa i po tom kuriozitetu antisistem ali očito na infuziji rasprodaje ono malo preostalih strateških resursa do skorašnjeg totalnog fajronta.

  4. Pa vlast bi najviše volela da nas i nema, jedino kada bi mogli da nas ožive kad trebaju da ih glasaju.

  5. Vučić i kompanija rešavaju penzioni fond!!!! Glasajte i dalje za njega drage bake i deke!!!!

  6. Ispravite podatak o prosečnoj penziji u 2012 u cilju poverenja u vaše izveštaje. Pozdrav

  7. Bolje što nas je sve manje. Ostaće novac od naših ne isplaćenih penzija da daju ovima što nikada nisu hteli da rade. Mi se makar nećemo više mučiti jer od 15-16.000 dinara, nemožemo se ni lečiti,grejati,obući,jesti, a sa 65 i kusur godina mi moramo da radimo, i ako nemožemi, a oni nisu hteli nikada pa ne moraju ni sada.

  8. Imamo zvanicne podatke Republickog zavoda za statistiku da se u pojedinim mesecima 2021 god smrtnost povecala za 27%.To je stravican podatak,ali nasoj vlasti vaznije su neke druge stvari.Njih narod ne zanima.

  9. Отишао је и мој отац, једна пензија мање. Њега су убиле нехумане ковид мере и присилно затварање старих.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.