Do kraja godine biće potpisan ugovor sa izvođačima a početkom iduće godine počeće radovi na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada i na deonici autoputa od Niša do granice, izjavio je juče direktor Javnog preduzeća ‘’Koridor 10’’ Nenad Ivanišević posle razgovora sa predstavnicima više od 80 kompanija zainteresovanih za taj posao, a među njima je bilo firmi iz Španije,Grčke, Austrije, Hrvatske i Slovenije.

– Za izgradnju ove deonice vlada veliko interesovanje, a očekujem da će se ta situacija ponoviti i prilikom raspisivanja tendera za deonicu od Pirota do Dimitrovgrada, koji je planiran u januaru iduće godine, dok će radovi početi na proleće 2010.godine. Nadamo se da će do 2012. godine autoputem moći da se stigne od Pirota do Dimitrovgrada i bugarske granice. Cilj nam je da se radovi na toj deonici završe u isto vreme kad i zaobilaznica oko Dimitrovgrada- rekao je Ivanišević, dodajući da će u narednih tridesetak dana znati i konačnu odluku o dolinskoj ili brdskoj varijanti autoputa kroz kroz pirotsku opštinu.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kaže da je svima u interesu da se u naredne tri godine izgradi Koridor 10. „Naša strategija razvoja zasnovana je na toj saobraćajnici, a insistiraćemo da ostane postojeća zaobilaznica oko Pirota i da se paralelno sa autoputem gradi i alterantivni put kako bismo imali prilaz do obradivih površina, imanja i sela“ kaže Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari