"Traženo nam da više nikad ne izlazimo na proteste": Dogovor prividno sklopljen, ali potpis poljoprivrednika upitan 1Foto: A. Latas

Predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice Miroslav Matković, koji je bio na pregovorima u Vladi Srbije, za Danas navodi da je trebalo danas u 12 časova svih sedam udruženja poljoprivrdnika da potpišu dokument koji je dogovoren u Vladi Srbije, ali da je to još uvek pod znakom pitanja, a svih sedam udruženja trenutno su u kontaktu.

On navodi da se uporno implicira da su oni bili na pregovorima sa ministarstvom.

„Nismo, mi smo pregovarali sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim. Ministarka Jelena Tanasković nije ni bila na pregovorima. Oni to već spuštaju na nižu instancu“, poručuje on.

Matković za Danas kaže da poljoprivrednici u 12 časova danas treba da potpišu ono što je juče dogovoreno.

https://www.danas.rs/rubrika/vesti/ekonomija/

„Svih sedam udruženja je u kontaktu. Trebalo je danas u 12 časova da idemo da potpišemo dokument. Oni su to vešto uradili, da dođemo odmah u nedelju u 12, a nisu nam ni poslali šta treba da potpišemo. Ne sviđa nam se što se to tako radi, a tamo se pričalo o iskrenim namerama“, kaže on.

Svih sedam udruženja je trenutno u kontaktu i pravi se nova ponuda.

„Oni sad traže da više nikad ne izlazimo na proteste. Mi smo, ovo što smo dobili, mogli dobiti još pre dve nedelje, a opet su nas naterali da izađemo na ulicu“, navodi on.

Matković dodaje da nije ni sigurno šta je dogovoreno i da zato poljoprivrednici juče nisu želeli da daju izjave.

„Mi se dogovaramo jedno, a na papir se ne stavi ono što smo se dogovorili“, kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari